Isparta İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne, ihraç edilen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntılarının kontrolünde kullanılacak analiz cihazı alınması için toplantı düzenlendi.

     Vali Memduh Oğuz başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, İl Kontrol Laboratuvar Müdürü Osman Doğan, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karabulut katıldı.

     Vali Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, ihraç edilen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntılarının kontrolünde kullanılacak analiz cihazının alınmasında, sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı.

     Cihazın alınması için tüm aşamaların belirlendiğini ifade eden Oğuz, ''Isparta marka şehirdir, dolayısıyla Isparta herşeyin en iyisine layıktır'' dedi.

     Analiz cihazının ihracat sezona yetiştirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten İl Tarım Müdürü Sıddık İpek de, cihazın özellikle kiraz ihracatının artmasında önemli katkısının olacağını söyledi.

İpek, analiz cihazının Isparta'ya kazandırılmasıyla üreticilerin, tüccarların ve sanayicilerin ihracatlarını, Denizli ve Antalya'ya gitmeden yapabileceklerini kaydetti.