İl Müftülüğü tarafından 14.11.2019 Perşembe günü saat:20.00 da İyaş Süleyman Demirel Kongre Merkezinde, konuşmacı olarak katılan Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat OKUDAN tarafından sunumu yapılan 'Peygamberimiz ve Aile' konulu konferansa; daire müdürleri, ilçe müftüleri, okul müdürleri, basın mensupları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri, din gönüllüleri katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sala ve ilahi dinletilerinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığının haftaya özel hazırlamış olduğu sinevizyon sunumu izletildi. 

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bayram ŞAHİN; ailenin toplumun en küçük parçası olduğunu, aile ne kadar güçlü olursa milletlerin ve devletlerin o kadar güçlü olacağını söyleyerek günümüzde boşanmaların artması, aile kurumunun yıpranmaya başlaması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasının temasını aile olarak ele aldığını belirtti. İl Müftülüğü olarak il genelinde hafta dolayısıyla 'Peygamberimiz ve Aile' konulu çeşitli programların düzenlendiğini söyledi. 

Ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğuna işaret eden İl Müftüsü, sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerin ciddi anlamda zarar gördüğünü, dolayısıyla ailenin korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınmasının herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti. 

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat OKUDAN; Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV'den örneklerle hayatımızın mihenk taşı olan aile konusunda sunumlarını gerçekleşti. 

Yapılan duanın ardından katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Cami ve Hayat” isimli eseri hediye edilerek vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.