Isparta İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, Kadir Gecesi tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı: ''Yüce Allah’ın lütfuyla 08 Mayıs Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz.

Sahur ve seherin bereketini, iftarın paylaşma hazzını, bu yıl evlerde kılınan teravih coşkusunu bizlere yaşatan, “Ben oruçluyum” söylemini gönüllerde hissettirerek topluma bir barış havasını solutan, pek çok güzelliği ve bereketi bünyesinde barındıran rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

KUR’AN’IN İNDİRİLDİĞİ GECEDİR

Kadir Gecesi, yüce Allah’ın varlığını ve birliğini tanıtan, inanma ve yararlı iş yapmayı ebedi mutluluğun ve kurtuluşun anahtarı kılan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, tüm meleklerin yeryüzüne indiği, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Kadir Gecesi son ilahi kitap Kur’an’la insanlığı buluşturan bir başlangıçtır. O Kur’an ki, hesabı tutulamayan bir hazine ve Allah’tan korkanlara en doğru yolu gösteren hidayet rehberidir. 

AF ve MAĞFİRET GECESİDİR

Kadir Gecesinin kıymetini bilmeli, yüce Allah’tan af ve bağışlanma dilemeliyiz. İşlediğimiz hatalardan dolayı Yüce Mevla’nın huzurunda mahcubiyet ve pişmanlık duymalı, günahlara bir daha dönmemek üzere yüz çevirmeli, hayatımızda yeni ve tertemiz bir sayfa açmaya karar vermeliyiz. Hz. Peygamber (s.a.s), faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiş, “Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” şeklinde dua etmemizi tavsiye etmiştir. Bizler de yakın ve uzak çevremizdeki acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi, salgın hastalığın bir an önce tüm dünyadan silinmesi, akan göz yaşlarının dinmesi için bu gecede dua edelim. 

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, oruçlarının, zekât ve fitrelerinin, yapmış oldukları hayır ve hasenatın yüce Allah katında makbul olmasını, bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların bir rahmet yağışı olarak tüm dünyaya barış ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.''