Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacılar Birliği arasında 1 Temmuz 2015 kadar geçerli olacak İlaç Alım Sözleşmesi imzalandı. Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, eczacıların taleplerinin çok küçük bir kısmının karşılandığını belirterek hastaların mağdur olmaması için fedakar tutum izlediklerini söyledi.

 

İlaçta düğüm nihayet çözüldü. Türk Eczacılar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında anlaşma sağlandı. Yeni protokol ile eczane iskonto oranlarında iyileştirmeler öngörülüyor.
 
Anlaşma ile yaklaşık 20 bin eczanenin ekonomik durumlarını iyileştiren eczane iskonto oranlarında iyileştirmeler yapıldı. Buna göre yıllık hasılatı 0-600 bin TL olan eczanelerin, eczane iskonto oranı yüzde 0 olarak, 900 bin TL olan eczanelerin, eczane iskonto oranları yüzde 1 olarak, 900-1 milyon 500 bin TL olan eczanelerin iskonto oranları yüzde 2,5 olarak, 1 milyon 500 bin TL üzeri olan eczanelerin eczane iskonto oranları yüzde 3 olarak belirlendi.
 
Yeni uygulama ile eczane-lere reçete başı 25 kuruş ödeme yapılacak. SGK ile yaklaşık 2 bin eczanenin sözleşmelerinin çeşitli nedenlere gündeme gelen sözleşme feshi durduruldu ve yeni protokole göre fesih işlemleri zorlaştırıldı.
 
Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, eczacıların taleplerinin çok küçük bir kısmının karşılandığını belirterek hastaların mağdur olmaması için fedakar tutum izlediklerini söyledi. Garğın değerlendir-mesinde "SGK ile TEB arasında yaklaşık bir aydır sürdürülen protokol görüşmeleri 1 Şubat 2012 tarihi itibariyle saat 14:00'te uzlaşı ile sonuçlandı.
 
Eskiden olduğu gibi hastalarımız reçeteleriyle eczanelere başvurduğunda ilaçlarını alabileceklerdir. TEB'in SGK'dan bazı talepleri olmasına karşılık bu taleplerin çok küçük bir kısmı karşılanmıştır. Vatandaşların ilaç mağduru olmaması için eczacılar birliğimiz fedakarca davranarak sözleşmeyi imzalamıştır. Yeni sözleşme Türk halkına hayırlar getirsin" diye konuştu.