Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, güçlü ilçeler oluşturulduğu zaman şehre nüfus ve yatırımın daha fazla geleceğini belirterek, tüm ilçeler olarak İl merkezinin yükünü almaya hazır olduklarını söyledi. İlçe ve çevresindeki yatırımlarla Keçiborlu’nun büyüdüğüne dikkat çeken Parlak, 
 
Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Kanal32’de katıldığı Birebir programında ilçede TOKİ aracılığıyla uygulamak istedikleri kentsel dönüşüm projesini anlattı. Ayrıca yeni hedefler ve projeler hakkında bilgi veren Parlak, SDÜ bünyesinde açılacak olan Sivil Havacılık Yüksekokulu’na bin 500-9 bin arasında öğrenci hedeflediklerini ifade ederek, ilçeye yatırım çağrısında bulundu.

İLK KEZ TOKİ’YE MİMARİYİ BİZ SUNDUK

İlk olarak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Başkan Yusuf Murat Parlak, kentsel dönüşüm yasası çıktığını hatırlatarak, arsa fiyatlarının Isparta merkezdeki gibi olmaması nedeniyle müteahhitlerin ilçeye gelmesinin zor olduğunu ifade etti. Ancak şuanda yavaş yavaş müteahhitlerin Keçiborlu’ya gelmeye başladığını dile getiren Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Biz bu işi ilk önce vatandaşa sıkıntı çıkarmadan belediyenin yerini yapalım dedik. Buradan kazandığımız dönüşümle kentsel dönüşüm yapacağımız evlerle ilgili vatandaşlarımıza olanak sunalım. Vatandaşımıza 3-4 olanak sunma amacındayız. Belediyenin görevi vatandaşı mağdur etmeden iyi şartlar sunabilmektir. Biz de belediye başkanı olduğumuz günden beri vatandaşı mağdur etmemek için uğraşıyoruz. Milletvekillerimiz destek oldular ve TOKİ ile anlaştık. İlk kez TOKİ’ye mimariyi biz sunduk. Böyle bir proje çıktı. Proje için de Mimar Muhammed Uyar’a da teşekkür ediyorum.

BÖYLE PROJELERE TÜRKİYE’NİN TÜM ŞEHİRLERE İHTİYACI VAR

78 bin metrekare alana bu projeyi uygulamak istiyoruz. Bu alanın yüzde 18’ini taşıtlara, yüzde 24’ünü yapı, yüzde 24’ü yaya, yüzde 33’ünü de yeşil alan olarak planlamışız. Böyle projelere Türkiye’nin tüm şehirlere ihtiyacı var.

HAZİRAN’DA ARSA TOKİ’YE DEVREDİLECEK

Bu projemizde 105 metrekareden başlıyor 190 metrekareye kadar evimiz var. Etrafı da çok doğal. Eski Etibank Lojmanları’nın olduğu yerde bu projeyi düşünüyoruz. Şehirler mimarisiyle ön plana çıkmalı. Keçiborlu, Isparta’nın mimarisi olmalı. Belediye olarak bütün altyapısını bitirdik. Haziran gibi TOKİ’ye teslim etmeyi düşünüyoruz. TOKİ ihale şartlarını belirleyecek ve ihaleye çıkacak. TOKİ’nin hızlı davranması da bu projede önemli.

1500-2000 DAİRELİK BİR PROJE

Yaklaşık 1500-2000 dairelik bir proje. Şuanda rezerve alanımızı oluşturduk. Vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Hangi mahalle daha çok istiyorsa ikinci etabı oradan, başka bir mahallemizde de üçüncü etabı başlatacağız. Geçim standardı düşük, yüksek arkadaşlar gelebilir. Asgari ücretin biraz üstü için ev yapılabilir, doğayı sevenler için yapılabilir, bu çeşitlendirilebilir”

ISPARTA’YI BÜYÜTECEKSEK İLÇELERLE BÜYÜTECEĞİZ

Öte yandan tüm ilçeler olarak Isparta’yla entegre olmak istediklerini belirten Parlak, şunları söyledi: “Çünkü ilçeler büyür ve gelişirse İl gelişir. Keçiborlu’nun köyleri gelişirse Keçiborlu gelişir. Bu birbirine bağlı bir durum. Bugün sadece Isparta merkezi geliştiremezsin. Güçlü ilçeler oluşturduğun zaman nüfus ve yatırım daha fazla gelecektir.

Isparta’yı büyüteceksek ilçelerle büyüteceğiz ve ilçelere önem vereceğiz. Biz Isparta’nın yükünü almaya hazırız. Tüm ilçeler olarak buna hazırız. Trafiği sıkıştığıysa bize doğru, Gönen’e doğru açsınlar. Isparta’ya biz de ilçeler olarak yardım etmek ve katkı sağlamak açısından bunu dile getiriyorum. Asgari ücretle geçinen bir aile zorlanıyorsa başka bir İle göç etmek zorunda kalmasın. Daha uygun bir ilçemize gitsin. Kentin büyükleriyle oturup buna kafa yormamız lazım. Isparta merkezde trafik sıkışmaya başladı.

PROJELER GELİŞTİRİĞİNDE İNSAN SAYIMIZ DAHA FAZLA ARTAR

Biz ilçede vatandaşımıza ne kadar iyi olanaklar sağlarsak nüfusumuz o kadar artar. İlçeyi aynen esnaf mantığıyla düşüneceksin. İnsanlar gelse Keçiborlu’da ne verebilirsin? Altyapısını sağlaman gerekiyor, ucuzluğunu sağlaman gerekiyor, ekonomik konut bulman gerekiyor. Doğalgaza başladık ve bu konuda hızlı davranmaya çalışıyoruz. Yeni hastane yapılıyor. Bunları geliştirdiğimizde insan sayımız daha fazla artacak.

İLÇEYE ÇOK ACİL KAFELER AÇMAMIZ GEREKİYOR

Keçiborlu halkı ilçenin nereye gideceğini az çok anlaması lazım. Herkesin bankalardaki paralarını çıkarıp Keçiborlu’ya yatırım yapmaları ve ilçeye ivme kazandırmaları gerekiyor. Bizim eski mantıkla şehir gelişmiyor. Gençlerin istekleri talepleri gelişti. Eskiden biz öğrenciyken kahvehaneye gidip otururduk. Şimdi kafe bistrolar çıktı. Bunlardan bizim Keçiborlu’ya çok acil şekilde 3-4 tane yapmamız lazım. Yapmazsak öğrenci mutsuz olur ve ilçemizin kötü reklamı olur.

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU’NDA 9 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR

Sivil havacılıkta Eskişehir’le yarışacağız. O çocuk neden Isparta’yı, Keçiborlu’yu tercih etsin.  Devletimiz ilçemize 400 kişilik KYK yurdu yaptı. Şimdi Huzurevi’nin olduğu yere de başlayacaklar. 2’şer kişilik odalarda 5 yıldız konforlu KYK’larımız var. Ama sosyal hayat bakımından Keçiborlulu hemşerilerimizin bu yatırımları yapmalı. Ispartalı hemşerilerimiz de bu yatırımları yapabilir. Hemşerilerimiz yapmıyorsa Ispartalı yatırımcıya belediye olarak yardımcı olalım ve önünü açalım. Bu işi 1-2 bilen arkadaş gelecek ve Keçiborlu’da hemşerilerimize gösterecek. Hemşerilerimiz de onlardan bu işi görecekler. Eskiden Isparta’da kafe mi vardı, şimdi bakıyorum ne kadar profesyonel kafeler açılıyor. Şuanda 1800 öğrencimiz var. Sivil Havacılık Okulu’nda 1500-9000 arasında öğrenci hedefleniyor. Bizim şimdiden bunun altyapısını oluşturmamız gerekiyor. Kara Havacılık Okulu gelecek. Cezaevi açılırsa oradaki personelin de ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Hızlı şekilde Keçiborlu’ya yatırım yapmamız lazım. Keçiborlu’ya yatırım yapan kazanır.”