İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Yalvaç Belediye Başkanı ile SDÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı’nın atışması damga vurdu. Belediye Başkanları adına konuşan Tekin Bayram, SDÜ yönetiminin ilçelerdeki MYO’lara karşı ilgisiz kaldıklarını belirterek 4 yıldır bunu söylemekten bıktığını ifade etti.
 
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda SDÜ adına Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı katıldı. SDÜ’nün 2012 yılı yatırımları ve süren projeleri hakkında bilgi verdi.  Irlayıcı’nın konuşmasının ardından Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin söz aldı. Peşin, ‘SDÜ’nün 2013 yılında ilçelere yönelik yatırımlarda yardımcı olmasını istiyoruz. İlçemizde Belediye ve Yüksek öğrenim Derneği ortaklaşa MYO yapımına başladı. Ancak halktan toplanan yardımlar yeterli değil. Mutlaka üniversitenin bize yardımcı olması gerekir” dedi. 
 
BİZİM İLÇELERİMİZDEKİ ÖĞRENCİLER DE SDÜ ROZETİ TAŞIYOR 
 
İlçe Belediye Başkanları adına konuşan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram  SDÜ’ye ateş püskürdü. Bayram, “İlçelerde 15 bin üniversite öğrenci var. Yatırım insanadır. Yatırım merkeze toplamak ilçelerin isyanı demektir. Üniversitenin inşaat bütçesinin öğrenci sayısına göre ilçelere de pay ayrılması gerekiyor.  Bunu dört yıldır söylüyorum. Sayın Başbakan’da adaletli olacağız diyor. Sırf merkeze yaparak kırsal kesimi boşaltacaksak bu ters bir politika değil mi? Artık bu koordinasyon bir karar almalı. Yalvaç’ta üç MYO var üçünü de ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. Bizim ilçelerimizdeki öğrenciler de SDÜ rozeti taşıyor” dedi. 
 
EĞİRDİR VE YALVAÇ  SDÜ İÇİN NE YAPTI?
 
Bunun üzerine Zümriye Irlayıcı, “Her geldiğimde aynı konu gündeme geliyor ama nedense anlamak istemiyorsunuz. 1992’den beri ben üniversitenin yatınım bütçesini yapıyorum. Hiçbir zaman Yalvaç yatırım programından çıksın demedim. Senirkent’te, Uluborlu’da vatandaş yaptı. Eğirdir ve Yalvaç üniversite için ne yaptı. Siz daha fazlasını yapmanız gerekiyordu. Biz teklifimizi yaptık onarımlar için Devlet vermedikten sonra ne yapabiliriz. Onarım için gelen para bir buçuk milyar lira” diye konuştu. 
 
14 BLOKUN YARISI NİYE YAPILMADI 
 
Bunun üzerine Belediye Başkanı Tekin Bayram, “Daha yeni bitirdiğimiz Mustafa Kutlu MYO binasının her yerini yaptık. Yalvaç MYO SDÜ bünyesinde değil Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Binanın temeli atıldığında 14 blok olarak temeli atıldı. Projenin yarısı yapıldı diğer bloklara devam edilmedi. Bundan önce Metin Lütfi Baydar açıkça, ‘biz kampüsü SDÜ’yü tek yerde toplamak istiyoruz’ diyordu. Şimdi 1992’de kurulmuş yüksekokul arsasını biz verdik. Yatırımı biz takip ettik 7 blok yapıldı. Diğer blokların projeleri kaldı. Bunu kayıtlara geçmelisiniz Sayın Valim. Yatırım programından çıkarılmışsa projesi olan bir yerin ben ne diyeceğimi bilmiyorum”
 
ŞİMDİ YAPIYORUZ 
 
Eğirdir ile Yalvaç ne yaptı deyince bizi de karıştırdınız.  Önceden bir şey yapılmamış olabilir.  Ama Sağlık MYO’nun açılışı yapıldı  ve Eğirdir Turizm Yüksekokulu’nu yapıyoruz. Tabiî ki Gelendost Kaymakamı’nın ifade ettiği gibi imkanları varsa yardımcı olursa üniversite memnun oluruz” dedi.