Onurluysa kabul etmez

CHP'nin eski vali Ali Haydar Öneri Milletvekili aday listesinin birinci sırasına yerleştirmesinin ardından başlayan deprem devam ediyor. CHP'nin köklü üyelerinden Mükerrem Selçuk Ali Haydar Önerin adaylığına tepki göstererek "Önere yakışan bunu kabul etmemesidir. Onurlu bir davranış göstererek 25 Nisana kadar adaylıktan çekilmelidir" dedi.

Ali Haydar Öner'in CHP'den birinci sırada milletvekili adayı olarak gösterilmesi CHP'de deprem etkisi yarattı. Her geçen gün Öner'e karşı tepkiler artarken bir açıklamada köklü CHP üyelerinden Mükerrem Selçuk'tan geldi.

Mükerrem Selçuk kim gönderdi ise gelsin vekilini o seçsin diyerek başladığı zehir zemberek açıklamasında "Eğer kendisinde siyasi etik varsa adaylıktan çekilir. Merak ediyoruz acaba sayın vali CHP'nin kapısının nerede olduğunu biliyor mu? Çarıksaraylar'da herhangi bir CHP üyesini tanıyor mu?" diye sordu.

HANGİ CHP'Lİ ÖNER'E YETKİ VERECEK?

Ali Haydar Öner'in iktidar partisi AKP döneminde valilik yaptığını söyleyen Selçuk "Öner kimin döneminde valilik yapmıştır? AKP'nin valisi CHP'nin vekili olacak bu hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin içine sinmez. Genel merkez'den bir yetkili elinden alınan yetkiyi git halktan el gel demiş. Kim olduğunu bilmediğimiz bu yetkili düşünmedi mi? Öner yetkiyi hangi halktan isteyecek.

CHP'liler bu adama nasıl yetki verecek" dedi.

Ispartalı adaylar arasından birinin tercih edilmemesinin'yanlış olduğunu ifade eden Mükerrem Selçuk "İsparta'da kamu görevlisi olarak çalışan, 1,5 yıl kadar İsparta'da durmuş, İsparta'yı hiç tanımayan birinin birinci sıraya yerleştirilmesi mantıklı değildir. Burada kamu görevlisi olarak çalışmıştır. Siyasetçi değildir. Vali olarak çalıştı. Isparta'da CHP il başkanı olarak çalışmadı. Devletin İsparta'da yaptığı çalışmalar Ali Haydar Öner'in şehre hizmeti olarak görülemez" diye konuştu.

DİNAR BANDOSUNDAKİ FLÜTÇÜ KADAR HİZMETİ YOK

Isparta'da kamu görevlisi olarak çalışırken kişisel hizmet yapmış biri gibi görülemeyeceğini söyleyen Mükerrem Selçuk "Ali Haydar Öner'in kişisel olarak İsparta'ya yaptığı hizmet Dinar bandosunun başında ki flütçünün Dinar'a yaptığı hizmet kadar değildir" dedi.
 

Vali özelliği nedeniyle CHP'nin adayı olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Selçuk "eğer vali sıfatı aranarak aday belirleniyorsa merkez valisi Hayrullah Yıldız'da adaydı. Hatta siyasi görüşleri nedeniyle baskı gören ve merkezde tutulan bir valiydi. Neden onu aday göstermediler?" diye sordu.

ÖNERİ AKP'NİN VALİSİ OLARAK TANIYORUZ

CHP'nin tabanının Ali Haydar Öner'i CHP'li olarak değil AKP'nin valisi olarak tanıdığını söyleyen Mükerrem Selçuk "ben kendimi bir partili gibi değil bir geyik gibi hissediyorum. İsparta'dan aday olmayacağını söyleyen Isparta'da 1,5 yıl valilik yapması dışında İsparta.ile bir bağı olmayan birini aday göstermek doğru değil. CHP'ye oy veren 40 bin kişi ile dalga geçiliyor" dedi.

Mükerrem Selçuk Öner'in adaylığının kabul edilemez olduğunu belirterek "Öner onurlu davranmalı ve adaylıktan çekildiğini açıklamalıdır. Onurlu bir kamu görevlisi görev yaptığı bir ilden aday olmaz. Kendisinden bekleneni yaparak adaylıktan çekildiğini açıklamalıdır" diye konuştu.