Antalya'da Türkiye'nin ilk yöresel ürünler fuarını gerçekleştirip, yeresel ürün organizasyonlarının yurt genelinde dalga dalga büyümesini ve yöresel ürün tüketiminin artmasını sağlayan girişimci Sedat Kolculoğlu: İlham kaynağım ISPARTA'dır 2005'de 19 yıl görev yaptığı Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra Antalya'ya giden Ziraat Yüksek Mühendisi Sedat Kolcuoğlu, 12 yıl sonra işadamı olarak döndü. Antalya'da Türkiye'nin ilk yöresel ürünler fuarını gerçekleştiren, yöresel ürün satış organizasyonlarının ve yöresel ürün tüketiminin artmasına vesile olan Girişimci Sedat Kolcuoğlu, YÖREMAR adı altındaki yöresel ürün satış nokta mağaza zincirlerine bir halka da Isparta'da ekledi. Yöresel kahvaltısı ile ünlü YÖREMAR'ın 5.mağazası IYAŞ Bulvar'da dün törenle açıldı.

YÖREMAR Mağazası'nın açılış törenine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Tezcanlı ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selçuk, Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul ile mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

YÖREMAR markasının sahibi Adrian Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Sedat Kolcuoğlu, Türkiye'de dalga dalga büyüyen ve tüketimi ciddi şekilde artan yöresel ürünler konusunda ilham kaynağının Isparta'nın Aşağı Kaşıkara Köyü olduğunu itiraf etti. 19 yıl hizmet ettiği Isparta'da yeniden olmaktan mutlu olduğunu belirten Kolcuoğlu, şöyle konuştu:

ISPARTA'DA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

"Ne mutluki bana 19 yıl hizmet yaptıktan sonra 2005'de ayrıldığım Isparta'ya 2017'de gönül dostlarım Mehmet Erçakır ve Soner Toros sayesinde geri döndüm. Kolumdan tutup beni buraya getirdiler. Ben hiçbir zaman Isparta'dan kopmadım. Bir dönem Belediye Başkanımızla resmi olarak birlikte çalıştık, güzel hizmetler yaptık. Başkanımızla birlikte Isparta'ya kiraz bahçesi kurduk. Isparta'ya gönül vermiş birisi olarak tekrar Isparta'da olmaktan çok mutluyum. YÖREMAR, Yöresel Ürünler Satış Noktası'nın 5.mağazasının Isparta'da olması bizim için büyük bir mutluluk.

TÜRKİYE'NİN İLK YÖRESEL ÜRÜN FUARI'NI YAPTIK İLHAM KAYNAĞIM ISPARTA'DIR

2010 yılında Türkiye'de yöresel ürünler projesi gerçekleştirdik. Benim bu projemin ilham kaynağı Yalvaç Aşağı Kaşıkara'dır. İşim gereği sürekli köylerde, kırsal kesimde geziyordum. Her gittiğimiz yörede her yörenin kendisine ait özel ürünleri vardı. Bu ürünler nasıl gün yüzüne çıkar, nasıl talep yaratılır mantığından yola çıkarak Antalya'da Türkiye'nin ilk Yöresel Ürünler Fuarı'nı gerçekleştirdik. Ve orada gördük ki Türkiye'nin bu konuda müthiş bir zenginliği var. Bu yöresel ürünler projesindeki ilham kaynağım Isparta'dır, Yalvaç Aşağı Kaşıkara'dır. Oranın kayısısıdır.

HEDEFİMİZ 25 MAĞAZA

Bu düşünceden yola çıkarak yöresel ürünler fuarı gerçekleştirdik. Bugün Türkiye'de yöresel ürünler organizasyonları dalga dalga yayılıyor. Bu organizasyonların arkasından da ciddi bir tüketim oluşuyor. Bu bir kırsal kalkınma projesidir. Burada satılacak her ürün kırsala yansımakta, kırsaldaki insanların gelir kaynaklarını artırmakta. Amacımız zincir olarak YÖREMAR mağazalarını başlattık. 4 tane Antalya'da, 1 tane Adana'da, 1 tane de Isparta'da açtık. 6 tane mağaza ile yolumuza devam ediyoruz. 2017 yılında mağaza sayısını 10'a çıkaracağız. 3 yıl içinde de mağaza sayımızı 25'e çıkarmayı hedefliyoruz." Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da günümüzde doğal gıda ile beslenmenin önemine dikkat çekti.

Günaydın, "Yöresel mağamazımızın açılışından çok mutluyuz. Önümüzdeki günlerde bizim de bir fuarımız olacak. Hem esnaflarımız olacak hem de yöresel ürünlerimiz olacak. Bu mağazamız herkesin özlem duyduğu konsepte. Buranın açılışını yapmaktan çok mutluyum. Son zamanlarda gıda üzerinde kazanç amaçlı yanlışlıklar yapılıyor. Doğal gıdalardan uzak kalıyoruz. Sağlığımızı bozan uygulamlar oluyor. Doğal ve taze gıda satan mağazalarımızın artık gün yüzüne çıkması gerekiyor. Bu açıdan YÖREMAR önemli bir mağaz. Önemsiyorum" diye konuştu. YÖREMAR, IYAŞ Bulvar'da.