Güller ve Göller diyarı olarak bilinen Isparta’da son 1 ay içerisinde kamuoyuna yansıya 3 intihar olayı ve girişimi sonrası, görüşlerini aldığımız İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, önemli bilgiler verdi.

Bahar mevsiminin kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde artan intihar vakaları toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiriyor. Nisan ayı içerisinde basına yansıyan ve dikkat çeken ilk intihar girişimi 43 yaşında ki M.Ç isimli şahıs tarafından gerçekleştirilmişti.

HAFIZALARIMIZI TAZELEYELİM 18 NİSAN 2014 CUMA GÜNÜ ÇÖZÜM’Ü İNTİHARDA ARADI

Hurdacılık yapan 43 yaşındaki M. Çetin isimli vatandaş dün öğle saatlerde intihar etmek istedi. Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı Miralay İşhanı'nın çatısına çıkan M. Çetin intihar girişiminde bulundu. Çatıda ellerini havaya açarak sık sık dua eden ve cep telefonu ile görüşen M. Çetin, intihar etmekten son anda vazgeçirildi. Olay yerine gelen polis ve İtfaiye ekipleri tarafından çadır açılırken bir yandan da ikna etme girişiminde bulunuldu. 20 dakika süren ikna çabalarının ardından M. Çetin intihar etmekten vazgeçirilerek çatıdan indirildi. M. Çetin'in ailevi sorunları olduğu ve psikolojik bunalıma girerek intihar etmek istediği öğrenilirken, gazetecilerin "neden intihar etmek istediniz?" sorusunu ise "Bana komplo kurdular. Eşimi de bıçakladılar" dedi. M. Çetin, ifadesi alınmak üzere Isparta Sanayi Polis Merkezi'ne götürüldü.

21.04.2014 PAZARTESİ GÜNÜ

Stadyumda İntihar Girişimi!

Isparta'da psikolojik sorunları bulunan Emrah.D (16 ) intihar etmek istedi. Atatürk Stadyumunda ışıklandırma demirlerine çıkan  16 yaşındaki Emrah.D  intihar’a kalkıştı. Edinilen bilgiye göre Emrah’ın yetiştirme yurdunda kaldığı  piskolojik sorunları olduğu öğrenildi. Olayı fark eden çevredekiler hemen itfaiyeye ve polise haber verdiler. Aynı zamanda olay yerine badminton antrenörü ve piskilog da çağırıldı ve genç intihar etmekten vazgeçirildi.

24.04. 2014 CUMA GÜNÜ

İntiharını Facebook’tan duyurdu!

Halıkent Mahallesi’nde yaşayan Hasan S. (22) isimli ki genç, intihar edeceğini saatler öncesinden sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan duyurdu. Genç adam ayrıca kendini astığı iple fotoğraf çekip ölmeden hemen önce yayınladı. Dün sabah saatlerinde, Ayazmana Mahallesi, 4404 Sokak'taki evinde kendisini asmış olarak bulunan 22 yaşındaki Hasan S, ailesine dayanılmaz bir acı yaşattı.

FACEBOOK'TAN PAYLAŞTI

Nedeni henüz belirlenemeyen intiharın ardından, Hasan S.’nin sosyal medyadaki kendi hesabından paylaştığı fotoğraf kan dondurdu. Boğazına ipi geçirmiş vaziyette fotoğraf çekilen ve altına da 'Son foto' yazan Seven, ailesine unutulmaz bir acı yaşattı.

MÜFTÜ AVCI NELER SÖYLEDİ?

Bu haberler sonrası görüşlerini aldığımız Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Avcı’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde: “Dinimiz intiharı yasakladı. Nedeni ise kişinin canı Allah’ın emanetidir. Bu emanete Allah’ın rızası olmadan son vermek haramdır. Kişi, kendi  kendini yaratamaz. Kişiyi yaratan Allah’tır. İnsan Allah’ın bir sanatıdır. Her insanın hayatta birçok sıkıntıları olabilir. Bunun yanı sıra maddi ve manevi sıkıntılar da olabilir. Bunun çözümü intihar değildir. Yer yüzünde ki canlıların en mükemmeli insandır. İnsan aklını ve iradesini iyi bir şekilde yönetti mi muhakkak başarıya ulaşır. İnsanoğlu başına gelen sıkıntıları, musibetleri imtihan olarak kabul edip, bu görevi başarmaya çalışmalıdır. Ucuzdan ve kısa yoldan cana kıymak büyük günahtır. Beden ve ruh bizlere birer emanettir. Vakti saati gelince emanet sahibi bu emaneti bizden geri alacaktır. Beden rahatsızlandığı kadar ruhumuzda hasta olabilir. Bunun da tedavisi mümkündür. Dünya’nın en iyi hekimleri bizim ülkemizdedir. Bir sorunla karşılaştıkları zaman hekim arkadaşlarımıza gitsinler. Onlara sorunlarını anlatsınlar” dedi.

ANNE VE BABALAR YAVRULARINIZA DUA EDİN

Bu tür rahatsızlıklarda ilim ve bilimin önemine dikkat çeken tecrübeli müftü Emin Avcı, “Kişi ilk olarak kendi kendinin doktorudur. İlim ve bilim asla ve asla göz ardı edilmemelidir.  Bakın bizim dualarımız vardır. Bu dualarda bilimsel olarak şifa niyetindedir. Hasta olan kişi kendi kendine dua etsin. Hekime gitsin, anne ve babasının duasını alsın. Ben buradan anne – babalara da sesleniyorum, yavrularınıza bol bol dua edin. Onları duaya teşvik edin.

HURAFELERE İNANMAYIN

Ruh sağlığından şüphesi olan vatandaşlara son olarak önemli uyarılarda bulunan Mehmet Emin Avcı: “Biz her zaman ilim ve bilimden yanayız. İlim ve bilim duanın şifa kaynağı olduğunu her zaman doğrulamıştır. Ancak sağda – solda şifa arayan vatandaşlarımıza şunu belirtmek istiyorum; hekime başvurun, hurafelere inanmayın ilim – bilim ve dua her kapıyı açar. Sıkıntılardan korur” dedi.