Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü akademik yıl açılış dersi amacına uygun olarak Yalvaç’ta bulunan Pisidia Antiokheia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Turizm Rehberliği Bölümü, Türkiye’deki Turizm Fakülteleri içinde akademik açılış dersini arkeolojik alanda gerçekleştiren ilk bölüm oldu.

Göller Yöresinde, Pisidia ve Frigya'nın sınırında bulunan antik kentte akademik açılış dersi, arkeolojik kazı başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı tarafından verildi.

Antik kentin tarihi, kültürü, ekonomisi ve yaşam koşullarını aktaran Prof. Dr. Özhanlı, farklı uygarlıklar dönemlerinde de kentin önemini koruduğunu, özellikle şehir planının bazı ülkelerde günümüz şehirlerine uygulandığını ifade etti. 1900’lü yılların başında Amerikalı araştırmacılar tarafından ortaya çıkarılan şehir planının bugün ABD’deki birçok şehir için model olarak kullanıldığı belirtilen Pisidia Antiokheia yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri için önemli bir deneyim olan arkeolojik kazı çalışmaları kadar turun yönetilmesi de uygulamalı olarak aktarılmıştır. /İbrahim Demirayak