MHP İl Başkanı İsa Yalçın, referandum startının verildiği ve bazı muhalif olarak görülen isimlerin de yer aldığı toplantıda Milletvekili Okutan’ın neden yer almadığını  “Sayın Genel Başkanımızın kapattığı kapıyı biz sonuna kadar kapatırız” diyerek açıkladı. Yalçın, Okutan’la ilgili konuda da bir üzüntüsünün olduğunu dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, K32’de katıldığı Birebir programında 16 Nisan’da yapılacak referandum ve MHP’ye gelen eleştirilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP İl Teşkilatı’nın 25 Şubat’ta referandum için start verdiği toplantıya da değinen Yalçın, Milletvekili Nuri Okutan’ın o toplantıda neden olmadığını da açıkladı. Yalçın, “Sayın genel başkanımızın kapattığı kapıyı biz sonuna kadar kapatırız” dedi.

SİLAHLI KUVVETLERDEN HALEN İNTİKAM ALMAK GİBİ BU CÜMLELER BİZİ SON DERECE RAHATSIZ EDİYOR

25 Şubat’ta parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısına daha önce parti içindeki muhalifleri destekleyen bazı belediye başkanları da katılmıştı. O günkü toplantıyla ilgili konuşan İsa Yalçın, “Isparta’da 7 belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz ve 80’in üzerinde de belediye meclis üyemiz var. Bunların hepsi zaman zaman bizim yanımıza gelerek ifade ettikleri şey şu oldu; sayın genel başkanımız bir işaret verdi ve bu işaretin arkasındayız. Bir araya geldiler, bu sefer bunlar korktuğu için mi bir araya geldiler dediler.  Bugün birileri şunu kaşıyorlar; onlar toplandı ama yine siz onlara bakmayın diyorlar. Siyaset biraz ahlaklı insanların işi olması lazım. Bugün hayır veren bu ülkenin vatandaşlarına, hemşerilerimize saygı duyuyorum. Başörtüsünün silahlı kuvvetlerde serbest olması konusu gündeme geldi. Hükümetin bir temsilcisi çıkıyor ve ’10 yıl sonra Allah’ın izni başörtülü subayın karşısında asker selam duracak’ diyor. Böyle düşünülmesi çok sevimsiz bir konu. Bir taraftan başörtünün serbest bırakılması bizi rahatsız ederken, silahlı kuvvetlerden halen intikam almak gibi bu cümleler bizi son derece rahatsız ediyor” dedi.

OKUTAN’LA İLGİLİ KONUDA ÜZÜNTÜM VAR          

O günkü toplantıda Milletvekili Nuri Okutan’ın neden olmadığı sorusuna ise Yalçın şu yanıtı verdi: “Sayın Genel Başkanımız çok düşünür ve çok uzun süre bekler. Millet onun görmediğini sanır. Sonra çok etkili olmaya bir olay olur bu kadar insanı nasıl çizdi derler. Aslında bakarsanız geçmişte biriktire biriktire geldiği konulardır. Tüm siyasi partilerde dikey bir yapılanma vardır. Alttan yukarı çıkarken sorumluluğun toplandığı yer genel merkezlerdir. Siyasi yönümüz Ankara’da dönüktür. Sayın genel başkanımızın bu kadar samimi olarak çağrı yapmasına rağmen, özellikle 19 Haziran’daki kurultay sürecinde farklı düşünenleri daha sonra davet etti ve görüştü. Buna rağmen o günkü sıkıntıları fırsatçılık görüp, belli bir yere gelmek isteyenlere sayın genel başkanımız kapıları kapattı. Onun kapattığı kapıyı biz sonuna kadar kapatırız. TBMM’de grup toplantılarına ya da genel başkanımızın toplantılarına davet edilmeyen birinin bizim kendi toplantılarımıza katılması mümkün değildir. Zaten bir disiplin süreci başlamıştır. Genel merkezimizin alacağı kararlar burada uygulanacaktır. O konuyla üzüntüm vardır. Çünkü birlikte yola çıktığımızda düşüncelerimiz farklıydı, ama ilk kavşakta bu düşünceler değişince de insanın ister istemez içine hüzün kaplanıyor. Buna takılıp kalacak değiliz. MHP milletvekili olsa da olmasa da seçilmişleri ve mevcut kadrolarıyla iktidar yürüyüşüne her zaman devam etmektedir.”