İLKER BEYLE, İLKELİ YÖNETİM…!
Üniversitemizdeki rektörlük seçiminde uzun yıllar tutarlı ve istikrarlı çalışmasının sonucunda yarıştan birinci olarak çıkan, YÖK’ün değerlendirmesinde de yine birinci olmayı başaran İlker ÇARIKÇI hocamız, Cumhurbaşkanımızın da onaylamasıyla, yeni rektörümüz oldu.

Geçen Salı akşamı bir arkadaş toplantısında idim. Arkadaşlarımdan birisi Burdur MAKÜ’ye İlker hocamız ile beraber atanan, eski ITSO Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Adem KORKMAZ hocamızın kuzeniymiş. Salı akşamı henüz atamalar yapılmamıştı. Arkadaşımıza “Adem hocamızı bir arayıver, ne var ne yok, sor bakalım” dedik. O da hemen heyecanla aradı. İlker Hocamla aynı kültürün ve aynı bahçenin yetiştirdiği akademisyenler olan Adem hocamız da arayan arkadaşımıza seçim sonucuyla ilgili çok güzel bir cevap vermişti.“Atama henüz yapılmadı. Bekliyoruz. Atanamazsak, birkaç gün daha uykusuz kalacağız. Ancak atanırsak hizmet etme sevdamız adına hepten uykusuz kalacağız” demişti.  Bir insanın başlayacağı yeni görevi öncesi bu türden engin hislerle dolu olması bizi derinden etkiledi, duygulandırdı.  Bizler de "gönlü bu güzel hislerle dolu olan böyle arkadaşlarımıza Allah görev imkânı versin, hizmet şansı versin" diye dua ettik, niyazda bulunduk.

Atamalar belirlenmeden 5-6 gün önce yaptığımız sohbetimizde yapmayı düşündüğü çalışmaları içtiğimiz çayların sıcaklığında ifade ederken İlker Hoca, SDÜ'deki paralel hareketlilik, yönetimdeki zafiyet, üniversitenin şehirden kopukluğu ve öğretim üyeleri arasında sosyal barışın sağlanması gibi sıkıntılar üzerinde duracağını ve acil çözümler getirmeye çalışacağını dile getirmişti. 

Öğretim üyelerinin çoğunluğun oylarını alarak seçilen İlker Hocam, bu şehrin çocuğu. Kültürlü ve inançlı bir aile yapısından geliyor. Şehrin ve üniversitenin sorunlarını yaşayarak öğrenmiş. Pek çok kuruluşta danışman olarak görev yapmış. YÖK’ün İtalya/Bologna Üniversitesi uzmanlığını yapmış. Yeteri kadar birikim, donanım ve tecrübeyle bu makamı en iyi şekilde temsil edecek bir hocamız. İnşallah hocam, bu şehre ve üniversiteye değer katma anlamında iyi bir örnek ve rol model olacak.

Evet İlker hocamızın görevi, her rektörümüz gibi hem kutsal, hem de zor olacak. Zira zora talip olanlar ve başaranlar hem “Hak”nezdinde, hem de “halk” nezdinde hep baş tacı edilmiştir. Tarihimiz, hassaten yakın tarihimiz bu örneklerle doludur. Despot tek parti zihniyetinden sonra iktidar olup gönüllere su serpen rahmetli MENDERES böyledir. Bu ülkenin dokunulamayacak birçok tabusunu yıkıp, kabuğunu kırarak makas değiştirmesini sağlayan rahmetli ÖZAL böyledir. 2002 yılında hükümet olarak, bu ülkenin hayaline gelemeyecek çalışmalarına imza atan ve kurduğu parti ile dünya siyasetine ezber bozduran büyük ustamız TAYYİP bey de böyledir. Hepsi gönüllere taht kurmuşlar, başlara taç olmuşlardır. İşini güzel yapıp herkes için adaletli olmak her idarecinin şiarı olmalıdır. SDÜ ve bu şehir ve bu ülke bu anlayışla yönetilmeyi fazlasıyla hak etmektedir.

İlker hocamız görmek isteyenlere; bir işi başarmak için, hiçbir grup ve yapının gölgesinde kalmadan, sabırla ve azimle uzun soluklu çalışmayla ve diğer rakip aktörlerin kişilikleri ile uğraşmaksızın yapılan yanlışlıkları dile getirerek de mücadele edilebileceğini gösterdi. İlker hocam, bu sorunlar için çözüm önerilerini anlatmış, çalışanın mutlaka kazanacağı inancıyla, birebir tüm öğretim üyelerini istisnasız ziyaret ederek yola çıkmış ve sonunda da başarmıştır.

Evet, İlker Hocamız göreve talip olma iradesini ortaya koymuş ve SDÜ’deki yönetimin başına geçmiştir. Biz inanıyoruz ki, kendisinde yeterince tecrübebirikim ve azim var.  Niyeti güzel olanın, akibeti de güzel olacaktır inşallah. Allah mahcup etmesin. Vira Bismillah…!
 
İsmail TANIŞMAN
AK Parti Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı