İmam - Hatip Okulları Platformu Isparta İl Temsilciliği Yönetim Kurulu toplantısı, İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil başkanlığında gerçekleştirildi. Önceki gün saat 18.30’da Belediye İşhanı 2. Katında düzenlenen toplantıya; İl Koordinatörü Akçil’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Şube Müdürü Halil Doğan, İl Müftülüğü Vaizleri, Diyanet – Sen Isparta Şube Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Gürdal ve Isparta Merkez’deki İmam – Hatip Ortaokulu ile İmam – Hatip Lisesi Müdürleri katıldı.  

İHOP GÖREV VE  ÇALIŞMALARI ANLATILDI  

Düzenlenen toplantıda ilk olarak sinevizyon sistemi ile İmam – Hatip Okulları Platformu Genel Merkezi tarafından Isparta’ya gönderilen İmam – Hatip Okulları Platformu’nun görevleri, çalışmaları, amaç ve hedefleri anlatıldı. İmam - Hatip Okulları Platformu İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil, konuşmasında İmam – Hatip Okullarındaki kaliteyi ve bu okullara olan ilgiyi artırmak için yeni uygulama ve projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Akçil konuşmasında; “Bilindiği gibi ilimizde binlerce kız ve erkek öğrencimiz İmam – Hatip Ortaokulu ve Liselerinde eğitim – öğretim görüyor.  

“ÖNÜMÜZDE BİR  AYLIK BİR ZAMAN KALDI”  

2017 – 2018 Eğitim – Öğretim yılı 18 Eylül tarihinde başlayacak. Yani, şurada bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Platform olarak, ilimizdeki İmam – Hatip Okullarının yeni eğitim – öğretim yılına en iyi şekilde ve hazırlıklı olarak girmeleri için geniş kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm İmam – Hatip Ortaokulu ve Lisesi yönetimleriyle işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bir aylık zaman zarfında yaşanan sıkıntıları gidermeyi planlıyoruz” dedi.   

MÜDÜRLER, GÖRÜŞ  VE ÖNERİLERİNİ SUNDU  

Toplantıda daha sonra, toplantıya katılan başta İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker olmak üzere İmam – Hatip Ortaokulu ve İmam – Hatip Lisesi Müdürleri tek tek söz alarak konu hakkında görüş ve önerilerini Başkan Akçil’e sundular. Toplantı, karşılıklı istişarelerle sona erdi.