İmam hatip liselerinden 2014'te birincilikle mezun olan öğrenciler, Zirve Kampı'nda buluşacak.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Demeği'nden (ÖNDER) yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında oku! birincisi olarak mezun olan imam hatip liseliler, ÖNDER ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleşecek kampta buluşacak.

Isparta Davraz'daki kamp, 5 dönem 135'er kişi olarak düzenlenecek. Kampa, 16-24 yaş aralığında 810 öğrencinin katılması planlanıyor. Kamp, 15 Ağustos'ta başlayıp, 18 Eylül'e kadar devam edecek. Futbol, badmington, voleybol, basketbol, masa tenisi, okçuluk, paintboll, halkoyunları, el sanatları, müzik, tiyatro etkinlikleri, dağ bisikleti, sokak oyunları gibi pek çok aktivitenin yapılacağı kampta seminer ve eğitimler de verilecek.

Açıklamada ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut'un şu görüşlerine yer verildi:  "Kampa katılım ve ulaşım ücretsiz olacak. Bir dönemin bir hafta süreceği ve 5 dönem yapılacak kampta, imam hatip liselerinden birincilikle mezun olan öğrencilerimizle buluşacağız. Bu tür etkinlikler ile uzaklar yakın olurken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencileri de tanıma fırsatı buluyoruz.

Bu başarılı gençler, yeni hayatlarına adım atmadan önce onlarla buluşmak, öğrencilik hayatları bitmiş olsa da mezun imam hatipliler olarak her daim yanlarında olacağımızı hissettirmek istiyoruz."