Yalvaç Meslek Yüksekokulu'nda Borsa ve Finans konulu bir semineri düzenlendi.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Eğitim ve Yayın Dairesi Müdürü Dr. Murad Kayacan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Yalvaç MYO Konferans Salonu'nda yapıldı. Gün boyun süren seminerde Türkiye'deki borsa ve genel mali sistemi üzerinde ayrıntılı olarak duruldu.
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminerde, Türkiye'de son yıllarda borsa ve finans sektörünün hızlı bir biçimde büyüdüğünü kaydeden Kayacan, ''Bu durum Türkiye'nin zenginleşmesi ve refahının artmasının önemli göstergelerinden biridir. Yaklaşık 350 milyar dolarlık işlem hacmine sahip İMKB, Türkiye ekonomisi için büyük bir itici güçtür. Ancak yeterli değildir, büyüme ivmesini daha da arttırmamız gerekmektedir'' dedi.
Borsa ve finans alanında kariyer planlaması hakkında da bilgi veren Dr. Murad Kayacan, Yalvaç MYO Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü öğrencilerine başarılı bir kariyer planlaması yapmalarının yollar üzerinde durdu. Kayacan, ''Türkiye'de hala çok büyük bir büyüme potansiyeline sahip borsa ve finans piyasamız var. Bu piyasaların yetişmiş işgücüne büyük ölçüde ihtiyacı var. Piyasalar büyüyor, yeterli sayıda yetişmiş eleman yetiştiremiyoruz. Onun için bu alanda eğitim alan arkadaşlarımızın kendilerini bu alana daha iyi hazırlamaları gerekiyor. Bu alanda giderek büyüyen iş pastasından mutlaka faydalanmaları gerekir'' dedi.