96 ÇEŞİT MAMUL ÜRETİLİYOR
Dinar İlçesinde, Denizli yolu üzerinde 33 bin metrekare arsa üzerinde, 8 bin metrekare kapalı alanda kurulu olan İnfotex fabrikasında ağır alkollü ürünlerden 96 çeşit mamul üretiliyor. Üretilen ürünlerin %50’si Almanya, Yemen, İran, Mısır ve Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilirken, %50’side iç piyasada pazarlanmaktadır.


İnfotex fabrikası olarak yıllık 2 milyon litre saf alkol ve 1 milyon litre de rakı üretim kapasitesi iznine sahip olduklarını belirten Fabrika Müdürü Salih Otursun, hammadde olarak 6 bin ton buğday ve 8 bin ton yaş üzüm işleme kapasitesinde olduklarını belirtti.

ORGANİK GÜBRE
ÜRETİMİ YAPILIYOR
İnfotex bünyesinde 2014 yılından itibaren Dinar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikada organik gübre üretimine başladıklarını ifade eden Salih Otursun; “Dinar Organize Sanayi Bölgesinde Özra Fabrikamızda sıvı ve toz gübre ile birlikte maya ekstradı üretimi yapmaya başladık. Yıllık 12 milyon litre sıvı ve 8 ton toz gübre üretilen Özra Organik Gübre Fabrikamızda değişik ambalaj|larda 60 çeşit gübre üretimi gerçekleştirilmektedir. 
Şu an 1000 metrekare kapalı alanda üretimimiz devam ediyor.
Buradaki yatırım projemiz tamamlandığında 4 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmaya başlayacağız. Buna bağlı olarak da üretim hacmimizde artacak” dedi.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI
60 personelin istihdam edildiği İnfotex, ekonomiye ve bölgesel istihdama büyük katkı sağlamaktadır. Dinar ve çevresinden yıllık ortalama 4 bin ton civarında yaş üzüm ve yine 4 bin ton civarında buğday alınarak bölge çiftçisine destek sağlanmakta.

BÜTÜN ÜRÜNLER
LABORATUVARDA
TİTİZLİKLE İNCELENİYOR
İnfotex olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Salih Otursun, bu kapsamda fabrika bünyesinde son teknoloji laboratuvara sahip olduklarını ve üretilen tüm mamullerin burada titizlikle incelendiğini kaydetti. Son olarak hedeflerini açıklayan Fabrika Müdürü Salih Otursun, yurt içi ve yurt dışı pzazar ağını genişleterek üretim kapasitesini arttırmak ve bu doğrultuda ülke istihdamına ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamak olduğunu söyledi.