İnşaat Mühendisleri Antalya Şubesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Isparta Temsilciliği, son günlerde Isparta gündeminin en önemli konularından olan İl Özel İdaresine ait şehir merkezindeki atıl binanın yıkıldıktan sonra ne yapılması gerektiği konusunda görüşlerini ortaya koydu.

GÖÇER; “BİNA BOŞALTILDI ESNAFLAR BİNADAN AYRILDI”

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Isparta İl Temsilcisi İnşaat Mühendisi İbrahim Göçer şunları söyledi; “Bilindiği gibi Kaymakkapı meydanının üst bölümünde ve çarşının tam merkezinde diyebileceğimiz bir yerde İl Özel İdaresi’ne ait 5 katlı devasa bir bina var. Yıllardır, İl Özel İdaresi Müdürlüğü ve çeşitli müdürlüklerin yanı sıra zemin katı da çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren esnafların bulunduğu bina yaklaşık 5 yıldır boş.

“BİNA HAKKINDA ANKET ÇALIŞMASI YAPILIYOR”

Çünkü, İl Genel Meclisi tarafından binanın boşaltılması kararlaştırıldı ve bu doğrultuda binadaki esnaflar dahil tüm hepsi başka yerlere gitti ve bina boşaltıldı. Daha önce yıkılmasına karar verilmiş olan bu binanın yerine son zamanlarda ise ne yapılması konusunda bir takım çalışmalar yapılmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de anket çalışması.

“ISPARTA’NIN OTOPARK SORUNU BÜYÜK”

Bizde bu noktada İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu atıl binanın yıkıldıktan sonra ne yapılması gerektiği konusunda bir katkıda bulunmak istiyoruz ve bu binanın yerine modern bir Otopark yapılmasının yerinde bir karar olacağına inanıyoruz. Bilindiği gibi ilimizde araç sayısı bir hayli fazla ve tüm caddelerde büyük bir otopark sorunu yaşanıyor. İşte bu sorunu gidermenin yolu otopark yapmaktan geçiyor. Bu binanın yerine katlı otopark yapılırsa şehrin otopark sorununun bir nebze olsun giderilebileceğini düşünüyoruz.

“ELİMİZDE ÇOK GÜZEL BİR PROJE VAR”

Hatta, bu binanın yerine yapılabilecek çok güzel ve modern bir otopark’ın projesi konusunda da yetkililere yardımcı olabiliriz. Çünkü, biz bu binanın yıkılmasına karar verilmesinin ardından bu konuyu genel merkezimizle de görüştük ve oradan bize modern bir katlı otopark projesi verildi ve bu projenin İl Özel İdaresi eski binasının yerine yapılabileceği belirtildi. Bizde projeye baktık ve gerçekten güzel bir proje olduğunu gördük” dedi.