Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gıda Bank’ta incelemelerde bulundu. Gıda Bank ve giyim reyonunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, maddi durumu iyi olmayan 1146 aileye, aylık 150 Liralık alışveriş imkânı sunulduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin kurduğu ve şehirde maddi imkânı olmayan ailelere her ay düzenli olarak 150 liralık alışveriş imkânının sunulduğu Gıda ve Giyim Bank’ta incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Kurmuş olduğumuz bu yer ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ne kadar ihtiyacını görüyor, ne kadar faydalı oluyor diye bugün bir incelemede bulundum. Bunu yaparken hiçbir kimse evinde gece aç yatmasın, yoksul kalmasın düşüncesini taşıyoruz. İhtiyaç sahiplerimiz her ay buradan 150 liralık bir alışveriş imkânına sahipler. Alışveriş yapan vatandaşlarımızla da konuştum, taleplerini aldım. Burası mevzuata uygun olarak gerçek ihtiyaç sahiplerimizin gelerek alışveriş yapabildiği bir yer. Uzun yıllardır hayal ettiğim bir konuydu ve şu anda iki senedir burası çalışıyor. Bu hayal de gerçekleşti. Vatandaşlarımızın rencide olmaması, sevinerek gitmesini amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın sadece buradan alışveriş yapabilmesi için ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakıyoruz. Kimsin, nesin, hangi partidensin, Müslüman mısın, değil misin şeklinde bir soru şeklimiz burada yok.

Isparta’da yaşıyorsa, başka dinden vatandaş bile şatları uyuyorsa buradan göğsünü gere gere verdiğimiz kart ile alışverişini kendi seçerek yapabiliyor. Biz vermiyoruz, kendisi alacağını seçiyor. Tam faydalı olsun, istediğini bulsun ve evinde ailesiyle birlikte rahat etsin hedefindeyiz. İsteyen raflardan beğendiğini, ihtiyacını alıyor. Gıda Bank konusunda hassasız. Burayı kurmakla kalmıyoruz ve her zaman denetliyoruz. Hem gıdada, hem giyimde ihtiyacı olan sevgili vatandaşlarımız aç ve açıkta kalmasın istiyoruz. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için burayı kurduk. Kıyafetleri de en iyi şekilde seçmeye çalışıyoruz. Kıyafeti de vatandaşımız beğenerek, deneyerek alacak. Çalışmalarımızı her geçen gün geliştiriyoruz, iç kıyafeti dahil tüm kıyafetlerini de buradan karşılayabilecek. İnşallah Isparta’mıza bu güzel olay hayır, uğur bereket getirsin, insanlarımız rahat yaşasın istiyoruz”