-''Geleceğe Hoşgeldiniz''

SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit: ''Dijital Çağ insanlığı dönüştürüyor. Siber Güvenlik'ten Büyük Veri Madenciliği'ne kadar genel şemsiyede her alan stratejik değer taşıyor. Biz de SDÜ olarak bunun önemini halkımıza anlatıyoruz. Gelecek yıl da ana tema olarak ''Yapay Zekâ''yı seçtik.''

-SDÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden ''Bitirme Projeleri Sergisi''

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2017- 2018 Eğitim- Öğretim yılı Bitirme Projeleri'ni Isparta Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi genel şemsiyesi altındaki IYAŞPARK Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde sergiledi.

SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, bu yıl ana tema olarak ''Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality)'' alanını seçti. Öğrencilerin 20 eseri, IYAŞPARK'ta ilgi duyanlarla paylaşıldı.

SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, 21'inci yüzyılda artık ''Endüstri 4.0 Çağı'nın'' başladığını ifade ederek şöyle dedi:

''Yapay Zekâ'dan Büyük Veri Madenciliği'ne kadar sınırsız bir ufuk uzanıyor. Biz de SDÜ olarak yaptığımız çalışmaları halk ile buluşturulmayı çok önemsiyoruz.

Bu bağlamda bu yıl ''Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality)'' üzerine odaklandık. Öğrencilerimizin Bitirme Projeleri'nden 20'sini seçtik. Artırılmış Gerçeklik olgusunun hayattaki değerini anlatmak istedik. 3 D Gözlük ile izlenebilen oyundan SDÜ'nün Doğu ve Batı Yerleşkesi'nin fiziki yapılarını gösteren projeye kadar özgün ve farklı çalışmaları halkımız ve ilk ve ortaöğretim kurumları seviyesindeki öğrencilerimiz ile paylaştık. Halkımızın gösterdiği ilgiden biz de mutlu olduk.''

-Gelecek Yıl ''Yapay Zekâ'' ana tema olacak

2018- 2019 Akademik Yıl sonucunda Öğrenci Bitirme Projeleri'nin ana temasının Yapay Zekâ (Artificial Intelligence) olacağını dile getiren SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, Robotik Teknolojiler ve Derin Öğrenme çalışmalarını ilgi duyan herkes ile paylaşacaklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

''Toplum 5.0'' şeklinde tanımlanan bir kavramın ortaya çıktığına atıf yapan Prof. Dr. Tuncay Yiğit, ''Artık ''Dönüştürücü Bilgelik'' zamanı. Artık Endüstri 4.0 Çağı içerisindeyiz. Siber Güvenlik çok stratejik bir değer taşıdı. Tüm bu değişimin üst şemsiyesi olarak Endüstri 4.0'ı alırsak bize düşen görev üretilen bilimin, bilginin herkes ile paylaşılması. Farkındalık yaratılmasıdır. Biz de tam bu doğrultuda ürettiğimiz değerleri Isparta ile paylaşmaya devam ediyoruz.''