İpek Mobilya’nın sponsorluğunda başlatılan Oturma Odası Sohbetleri programının son durağı Isparta oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Oturma Odası Sohbetleri programına konuşmacı olarak Psikolog İlkim Öz Tan, Ekmek Teknesi dizisinden Herobit Cevdet tiplemesiyle tanıdığımız Sanatçı Hasan Kaçan, İletişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya ile Yazar Mehmet Akif Kum katıldı.

            İpek Mobilya Isparta Bayii Aydın Mutlu’nun evsahipliğinde gerçekleştirilen programa ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya, AK Parti İl ve Merkez İlçe yöneticileri, SDÜ Genç Yöneticiler Kulübü üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

            Sohbet şeklinde geçen konferans programında izleyenlere Türk kültüründe önemli bir yeri olan oturma odasının bugünkü durumu anlatıldı. Ailenin öneminin de vurgulandığı sohbetlerde günümüzdeki boşanma oranlarının fazlalılığına dikkat çekildi.

            Psikolog İlkim Öz Tan, oturma odasının bir paylaşım yeri olduğuna dikkat çekerek “ilk paylaşım yerimiz sofradır. Son dönemlerde sadece televizyon var. Her evde 2-3 televizyon var ve herkes kendi halinde. Oturma odası diye bir kavram kalmadı” diye konuştu.