Şevket DEMİREL 4’ncü kitabını yayınladı. 2008 yılında “ Hizmet edeceğin yeri seç”,2010 yılında Hizmette Isparta’yı seçtim”, 2013 yılında “Hayat” kitaplarını yazan Şevket Demirel bu kez de İslamköy’ü anlatan kitabını BİZİMKÖY‘ü  okurlarına sundu.

Kitabın önsözünde kitabı yazma gerekçelerini belirten Şevket Demirel: “Halen uzunca bir ömrün tecrübe ve çalışma başarılarını taşıyorum. Bu süre içinde İslamköy’e pek çok imar ve kalkınma planını tatbik ettim. Yatırımlarım hâlen devam etmektedir. Yapacaklarım ise planlama safhasındadır.

Köylü oluşum bana Allah, insan ve toprak kokusunu, buğday başağının hışırtısının manâsını, üretim ve tüketim hesabı yapmayı, başarının çalışmakla ve sabırla mümkün olacağını öğretti.
 
Bu sebeple O’na maddi ve manevi borcum var.
 
Maddi borcumu yaptıklarım, yapmakta olduklarım ve planlanmış yapacaklarımla ödediğimi tahmin ediyorum.
 
Manevi borcum ise köyün yaşamının sürdürülebilirliğini taahhüt etmektir. Yeterli mali kaynakları konulmuş ve güçlendirilmesi sürdürülen Demirel Vakfı bu görevi yapacaktır.
(Demirel Vakfı Senedi  Madde 14)
 
Bu kitap İslamköylü gelecek nesillere bir nevi vasiyetnamemdir.
 
İslamköy’de akrabalık derecesi az olsun, çok olsun; dayı, hala, amca, yenge, dışındaki kişilerden ‘bizim oğlan’, ‘bizim kız’ şeklinde söz edilir. Bu bir samimiyet ifadesidir.
 
Kitabımın ismini bu sebeple ‘Bizimköy’ koydum.
 
Amaç, Bizimköy’ün gelişerek yaşamasıdır. Köyümüzün bu güce sahip olduğu inancındayım. Bu açıdan olabildiğince çok bilgi sunmaya çalıştım. Çok değerli yardımlar gördüm.
 
Bu kitap o yardımlar / destekler olmasaydı meydana getirilemezdi. Cümle yardımlara ve desteklere teşekkürleri en iyi dileklerimle sunuyorum.“