İŞKUR İstihdam Meslek Uzmanı Öztürk, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında iş arayan insanlar ile işçi arayan firmalar arasında köprü kurulduğunu, doğru işe doğru insanın yerleşmesi sağlandığını belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi temsilcileri, ortaklaşa yürütülen UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenledi.
İŞKUR İstihdam Meslek Uzmanı Özkan Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Mart ayında başlayan kursların bir bölümünde teorik eğitimin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve firmalarda iş başı eğitimine geçileceğini aktardı. Kurslara katılanların yüzde 90'ının işe yerleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Öztürk, eğitim süresince kursiyerlere zaruri giderlerini karşılamak amacıyla harçlık da ödendiğini kaydetti. Taleplere göre farklı sektörlerde kurslar açılmaya devam edeceğini bildiren Öztürk, ''İş ya da işçi arayanlar, Isparta Ticaret Sanayi Odası ile irtibata geçsin ve ''www.beceri10.org.tr'' adresini takip etsin'' çağrısında bulundu.
TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. A. Talha Yalta da, Türkiye'de işsizlik sorununun ancak yerele özel durum ve ihtiyaçların dikkate alınmasıyla çözülebileceğini belirtti. UMEM Projesi kapsamında da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Isparta'daki firmalardan 450 stajyer talebi toplandığını aktaran Yalta, taleplere göre de farklı sektörlerde meslek edindirme kursları açıldığını kaydetti.
Yalta, proje kapsamında yürütülen çalışmalar ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yerel istihdam merkezine dönüşmeye başlamasını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.