Isparta Belediyesi Fatih ve Çünür mahalleleri arasında kalan 614 bin metrekarelik alanda imar uygulaması yaparak alt yapı çalışmalarına başladı. 2005 yılı Haziran ayında İmar Müdürlüğü tarafından konut dışı kentsel çalışma alanında yapılan 18 uygulaması sonucu oluşan yolların açılmasına başlandı.

  Çam Halı fabrikası yanından İstanbul Caddesini yine yeni açılan 247 caddeye bağlayacak olan yol, Çünür mahallesine kadar ulaşacak. 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca yapılan çalışmaların netleştiği ve bu doğrultuda yolların açıldığını belirten Başkan Hasan Balaman, “Günden güne büyüyen şehrimizde gelişmelere paralel olarak yeni iş sahaları açma zorunluluğu doğuyor.

  Fatih Mahallesi ile Çünür Mahallesi arasında kalan arazide 1. etapta 382 bin 713 metrekarelik alanda konut dışı kentsel alan çalışması yaptık. 2. etapta ise 218 bin metrekarelik bir alanda 18 uygulaması yapıldı. Toplam 18 uygulanan alan 614 bin metrekareyi buldu. Bu alanda yeni iş sahaları açılması anlamına geliyor.

  İlgili İmar Kanunu"nun 15.maddesinin 22. fıkrasında belirtildiği üzere; Konut dışı kentsel çalışma alanları tanımında, içerisinde motel, lokantada bulunabilen akaryakıt ve bakım istasyonları, resmi ve sosyal tesisler, dumansız, kokusuz atık ve artık bırakmayan ve çevre sağlığı yönünden tehlike yaratmayan imalathaneler ile patlayıcı,parlayıcı ve yanıcı maddeler içermeyen depolar yapılabilir denilmektedir.

   Biz yatırımcılarımızın önünü açmış olduk. Yollarını da açıyoruz ki burada bir an evvel yapılaşma başlayabilsin” dedi. Çam halı yanından başlayarak 247 cadde ile kesişecek olan ve Çünür mahallesine kadar uzanacak yeni yol ikinci bir çevre yolu gibi kullanılabilecek durumda planlanıyor.

   Ara yollar ile beraber 6 kilometrelik bir yol ağının oluşturulduğu arazide çalışmalar devam ederken bu yıl stabilizesi tamamlanacak olan yolun gelecek yıl içerisinde asfaltlanmasının planlandığı bildirildi.