Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi'nde kalfalık ve ustalık sınavları yapıldı. Bu sınavlarda 175 kalfa adayından başarılı olan 29'una kalfalık belgesi, 77 usta adayından da başarılı olan 37'sine de ustalık belgesi verildi. Belge almadan işyeri açmanın da tarihe karıştığı bildirildi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Mesleki Eğitim Merkezine en az ilköğretim mezunu herkesin müracaat edebildiğini söyledi. Yılmaz, Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptıran çırakların iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primlerinin devlet tarafından karşılandığından devlet güvencesi altında olduklarını söyledi.

Ustalık belgesine sahip olmayanların yasalar çerçevesinde kendi adlarına herhangi bir işyeri açmalarının mümkün olmadığını belirten Yılmaz, " Merkezimizde 133 meslek dalında eğitim-öğretim belgesi verilmektedir. Ayrıca Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde olan ülkemizdeki meslek sahibi kalifiye elemanların, AB ülkelerinde çalışabilmeleri için mutlaka belge sahibi olmaları gerekmektedir. Bu çerçevede Meslek Lisesi Mezunları da dahil olmak üzere bütün elemanların merkezimizden belge almaları kendi gelecekleri açısından önem taşımaktadır." dedi.