MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Dereboğazı Yolu'na ilişkin eleştiri dozunu yükseltti. Ulaştırma Bakanlığı'nın Türkiye'deki uygulamalarından ilginç örnekler verdi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta'nın sahipsiz olduğu iddiasını şu örneklerle verdi:

ARTVİN- RİZE’YE DE YAPILIYOR

AKP iktidarı şimdi de  Artvin -Rize arasına denizi doldurarak havalimanı yapıyor.  Bu eser de Dünya’nın 3’üncü; Avrupa ve Türkiye’nin ise 2’nci Havalimanı olacak. Yatırım 2016 yılında başlayacak. 2017’de ise tamamlanacak.

ISPARTA'NIN SAHİBİ YOK

Ordu, Rize, Giresun ve Artvin'de yatırımların hayata geçirilmesine karşın; Isparta'nın sürekli vaat ile oyalanması, açık, seçik ve net bir haksızlık ve ayrımcılıktır.

TARİH: 2 HAZİRAN 2011 ISPARTA HÜKÜMET MEYDANI

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, eski Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın Isparta ziyaretinden sonra Akdeniz'e çok özel açıklamalarda bulundu. Isparta'nın sürekli vaatlerle kandırıldığını belirten MHP İl Başkanı Yalçın, Milletvekili Adayı Okutan'ın IGSAD ödül töreninde yaptığı konuşmanın yerinde ve çok doğru olduğunun altını çizdi. Yalçın, şöyle konuştu:

"O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, 2 Haziran 2011’de, Isparta’da; Hükümet Meydanı’nda halka seslendi. Açık Hava Mitingi’nin 45’inci dakikasında Isparta halkına 2 söz verdi.

«1- Isparta- Antalya karşılıklı ulaşım sağlayan Dereboğazı 2 X 2’ye dönüştürülecek

2- Isparta- Konya karşılıklı ulaşım sağlayan hat, 2 X 2’ye dönüştürülecek.»

Yıl: 2015

Isparta’dan Antalya tarafına 10 KM.’lik hat duble yola dönüştürülüyor. Bu yol da Ağlasun Kavşağı'nda bitiyor. Acaba Isparta için mi yapılıyor yaksa Ağlasun-Çaltikçi-Bucak duble yol projesi için mi.

Antalya’dan Isparta tarafına 11 KM.’lik hat 2 X 2’ye dönüştürülüyor. Bu acaba Isparta için mi yapılıyor yoksa Antalya Kuzey Çevre Yolu bağlantısı için mi? Isparta'yı artık kandırmayın. Şimdi size bir örnek:

YIL: 2011… ORDU- GİRESUN HAVALİMANI 

Yıl: 2011

Ordu- Giresun Havalimanı sözü…

Karadeniz yüzeyine Havalimanı 2011’de söz veriliyor. Yapıma 2011’de başlanıyor.

3 Bin M2 uzunluğunda Pist’e sahip

Pist 45 M. genişliğinde

Yapım için 30 Milyon parça dolgu kullanılıyor

Yatırım tamamlandı. Uçaklar inip kalkıyor

YIL: 2015… ARTVİN- RİZE’YE HAVALİMANI

AK Parti, 2015 yılında Artvin- Rize’ye Havalimanı sözü verdi.

Bu Artvin- Rize Havalimanı da Karadeniz’e konuşlu olacak

Bir başka ifade ile Dünya’nın 3’üncü; Avrupa ve Türkiye’nin 2’nci Deniz yüzeyine konuşlu Havalimanı olacak.

Böylece Avrupa’da ve Türkiye’de 2 tane Deniz’e Havalimanı inşa edilecek.

Artvin- Rize Deniz’e Havalimanı için 2016 yılında yapım işlemleri başlayacak.

2017’de ise hizmete girecek.

Yatırım bilgilerine ana hatları ile yakın plan:

766 Hektar’dan oluşacak

266 Hektar’da Karadeniz’e dolgu yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Rize-Artvin Havalimanı'nı öncelikli yatırım programına aldı.

Proje çalışmaları başlatılan havalimanının tamamlanmasıyla, yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesi oluşacak. Havaş'ın Rize'ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı'nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduğu göz önüne alınarak, Rize- Artvin Havalimanı'nın inşası kararlaştırıldı.

520 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE PROJE

Rize'nin Pazar ilçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında yapılması planlanan proje, 766 hektar alandan oluşacak. Proje sahasında yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacak. Rize-Artvin Havalimanı'nın, 2014 yılı birim fiyatlarıyla altyapı için 400 milyon lira, üstyapı için ise 120 milyon lira olmak üzere 520 milyon liraya mal olması bekleniyor. 2017'DE HİZMETE AÇILACAK

Proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist, 240x120 metre boyutlarında 1 adet apron inşa edilecek. Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek Rize Havalimanı'nın ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla uçaklara hizmet vermesi bekleniyor. 2017'de işletmeye açılması planlanan havalimanının öngörülen ekonomik ömrünün 25 yıl olduğu belirtildi.

PEKİ: ISPARTA- ANTALYA DEREBOĞAZI NE OLACAK?

2011’de yapım sözü verilen Dereboğazı duble yolu ise sözde 2023’e kadar tamamlanacak. Dereboğazı ve Isparta bu hükümetin gündeminde yok. Isparta halkı da 7 Haziran'da inşallah AKP'yi gündeminden çıkaracaktır.

Akdeniz