MHP İl Başkanı İsa Yalçın ilçe kongresinde önemli açıklamalarda bulunarak üstü kapalı bazı partilileri eleştirdi ve o isimleri hain ilan etti

Milliyetçi Hareket Partisi Yalvaç İlçe Kongresi yeni yönetimin belirlenmesi yanında bir iç hesaplaşmaya da sahne oldu. İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez’in bazı partililerin bilerek üye kaydı yapılmadığı yönünde kendsine eleştirilerde bulunmasını konu alarak yaptığı eleştiriye İl Başkanı İsa Yalçın’da katıldı. Yalçın, geçmiş yıllarda yaşadığı bir olaydan söz ederek isim vermeden eski ilçe başkanı Abdullah Aytaç’ı hedef aldı. İşte o konuşmadan satır başları:

                “15 Temmuz sonrasında maalesef biraz öncede söylediğim gibi en çok operasyonların olduğu yer nüfus yoğunluğuna göre ilçe Yalvaç ilçemiz. Dolayısıyla burada konuşmalar yaparken dikkat etmeliyiz. Şimdi parti içerisinde birlik beraberlikten bahsediliyor. Burada belki de MHP’li olduğunu düşünmüyorum MHP’de hain olmaz ama bir internet sitesi açılıyor. Bir bakıyorsunuz o gün ‘İsa Yalçın da FETÖ’cü çıktı diyor’. Haber yapılıyor arkasından altına da beğenenler oluyor. Bu insanlar mı bu salona gelip birlik beraberlikten söz edecekler. Eğer yarın Mahkeme-i Kübra’da karşılaştığımızda bunun hesabını nası verecekler? Neymiş dertleri? Efendim parti içerisinde üyelikler yapılıyormuş, yapılmıyormuş.

Arkadaşlar, bir arkadaşımızın üyeliği niye yapılmaz? Böyle birşey olabilir mi ya? Bakın geçen dönemde de bu salonda aynı konuları konuşmama sebep olan kişiler bugün yine bu kongrenin bu şekilde olmaması için her türlü gayreti gösterdiler. Ben tarih veriyorum. 11 Ekim tarihiydi. Bütün ilçe başkanlarımızı çağırdım, Kasım ayında kongre kararı alınacak bana listelerinizi getirin dedim. Liste gelmedi, gelmediği gibi bir fitnenin içine girdi. Sanki bana göndermiş gibi ilçe seçim kuruluna ilin haberi olmadan olmayan bir liste verildi. Kendisine sorduğumda dedi ki; ‘-Başkanım ben listeyi vermedim.’ O günde Gelendost’ta ilçe kongremiz vardı.

Seçim Kuruluna dedim ki, -Ya biz listeyi çok geciktirdik kusura bakmayın ama en kısa zamanda vereceğiz. Başkanım olur mu sizin ilçe başkanı listeyi teslim etti. Nasıl olur etmedim diyor. İşte liste burada buyrun dediler. Sonra da çıkıp burada kürsüde ben bu şekilde gönderdim de belirli üyelikler yapılmamış dediler. Bunlar olmaz. Bize gelen bütün listeler gider. 1 kişin üyeliği yapılmadı Yalvaç’ta. Genel Merkezimiz dedi ki –Bunun üyeliğini yapmayacağız. Hiç bir şekilde de yapılmayacak. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi’ne bu insan üye olamaz dendi. Bu arkadaşımızı görsem ben tanımam kimdir? Ama kendisine de en kısa zamanda Genel Merkezden açıklama yapılacak”  sözleri ile konuşmasını tamamladı.

                İl Başkanının konuşmasında isim zikretmemeye gayret etmesi dikkatlerden kaçmazken eleştirilerin odağında olan ve 2015 yılında yapılan kongrede bahsettiği olayların çıkmasına neden olduğu ileri sürülen ekipten kimsenin salonda olmadığı da gözlerden kaçmadı.