Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Sümer Halı arazisine sağlık kompleksi yapılması konusu ile ilgili olarak, bu konudaki tartışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, konu ile ilgili olarak AKP Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un açıklamalarına da cevap verdi.

Yalçın’ın açıklaması şöyle, Sümer Halı arazisine sağlık kompleksi yapılması konusunda, partimizin ve belediye başkanımızın görüşlerini Isparta halkına yeterince anlattığımızı düşünüyoruz.

Evet, bu konudaki tartışmaların bitirilmesi lazım zira Isparta’da ve Ankara’da ki siyasi başarısızlıklarını mugalâta(laf kalabalığı) ile perdelemeye çalışan Sayın AKP milletvekillerine daha fazla malzeme vermek istemiyoruz.

Sayın Haydar Kemal Kurt’un Kanal32 deki en son açıklamalarını ve belediye başkanımıza yönelttiği asılsız ve hiçbir sağlam bilgiye dayanmayan siyasi söylemlerini ibretle izliyoruz. Hem kendi ilçesinin belediye başkanıyla girdiği söz dalaşı, hem de Isparta Merkez Belediye başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydınla yaratmaya çalıştığı söz dalaşı; Ankara’da siyaset yapma gücü ve fırsatı bulamamış bir milletvekilinin bu açığını Isparta’da kapatmaya çalıştığının ve maalesef henüz il başkanlığından milletin temsilcisi konumuna geçememiş olduğunun göstergesidir.

Sayın Kurt, sizi bugüne kadar TBMM’nde “milletin kürsüsünde” göremiyoruz. Merakımızı giderin lütfen. Söyleyecek sözünüz mü yok? Yoksa parti yöneticilerine size mikrofonu verme konusunda yeterince güven vermiyor musunuz? İlçende kavga ediyorsun! Isparta’da gazetecilerle, sendikalarla sürtüşüyorsun şimdide Sayın Günaydın’ı hedef alıyorsun. Bu millet sizi bunun için mi iktidar yaptı? Isparta’yı geresiniz, Ispartalı ile münakaşa edesiniz diye mi oy verdi? Yoksa iktidar partisi mensubu olarak Isparta’nın hukukunu koruyasınız mı istendi, sizden? Senin işin, becerebiliyorsan, Isparta’ya hizmet getirmek,  yoksa bir seçilmiş olarak yine bir başka seçilmiş olan, Isparta’ya hizmet edenlerle ağız dalaşına girmek değil.

Bir kere Sayın Günaydın, sizin “ Eğer aday olursa % 60 la seçilir” diye rapor edip aday ettirdiğiniz Balaman’ı sandığa gömüp Isparta halkının teveccühünü kazanmış bir belediye başkanıdır. Onu, ne Isparta halkı, ne de MHP sizin ucuz, taşralı siyaset anlayışınıza malzeme yapmanıza müsaade etmeyecektir.

Belediye başkanı gelsin para bulalım diyorsun. Şimdiye kadar ne kadar ve ne zaman yaraya merhem olacak bir para buldunuz Isparta’ya da, şimdi bulalım diyorsunuz. Kaldı ki kendi partine mensup belediyelere, il özel idaresi ve köylere para buldun da MHP’li Isparta Belediyesi mi kaldı. Sizin, ancak Isparta Belediyesinin projelendirip, 60 aileye iş imkânı sağlamak için, hayata geçirmek üzere olduğu can suyu projelerini, engellemekten başka bir şeye gücünüz yetmez. Siz yapmazsınız, yaptırmazsınız. Ancak satmayı savmayı, talan etmeyi bilirsiniz

Soruyorum size, Isparta özel idaresine ne kadar para buldunuz? KÖYDES’e, İLDES’e, yatırımcı kuruluşlara ne kadar para aktardınız?

Devlet, Isparta halkına, güneydoğuda fert başına harcadığı paranın dörtte birini reva görürken sesiniz niye çıkmadı? Isparta unutulmuşluğa, terkedilmişliğe, çaresizliğe sevk edilirken siz neredeydiniz? Isparta doktorsuz, öğretmensiz, ebesiz, hemşiresiz bırakılırken hangi taşın, kovuğun arkasındaydınız? da şimdi kaynaklar dağıtılırken sanki sizlere soruyorlarmış gibi ortaya atılıyorsunuz?

Ülkenin bir bölümünde, daire görevlileri, gelen ödenekleri harcamaya yerimiz ve zamanımız yetişmiyor derken, Maliye Bakanlığının Isparta Özel İdaresindeki personelin maaşlarında dahi kesintiye gitmesine niye itiraz etmediniz, niye ses çıkarmadınız?

Çoğunlukta olduğunuz İl Genel Meclisinde parasızlıktan yatırımlar iptal edilirken, bir sürü sulama projeleri, tarımsal kalkınma projeleri, hayvancılık projeleri askıya alınıp beklerken, köyler, kasabalar, ilçeler yol, asfalt içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon yatırımı beklerken, memleketin işsizi iş, ekmeksizi ekmek, genci istikbal, yaşlısı huzur beklerken neredeydiniz? Şehit anaları, kınalı kuzularını toprağa verdikten sonra hangi sıkıntılarına merhem oldunuz.

Sahi, Sayın Kurt size soruyorum. Meclis kürsüsünden Isparta’nın meselelerini ortaya koymak için kaç kere hitap ettiniz? Hangi Isparta meselesini, hangi önergeyle ortaya koydunuz? Isparta ekonomik krizin altında inim inim inlerken hangi çıkış yolunu buldunuz da dile getirdiniz? Sanki iktidar partisi AKP değilmiş gibi en çok şikâyet eden, mazeret ortaya koyan, topu başkalarına atmaya çalışan siz değil misiniz? Gerçi başbakanınıza bakarak belki bu manada sizleri anlayışla karşılamak gerekiyor. Ne de olsa sahibinin sesi, sizinkisi ...

Isparta Belediye başkanına 6 aydır ne yaptığını soruyorsun. Bu altı ay zarfında Balamanın bıraktığı borçların 12 trilyonunu ödemiş olması, belediyeyi uçurumun kenarından alıp yeniden hizmet verme noktasına getirmiş olması, Balaman döneminde ki soygunlardan sonra. “Ne kadarını Isparta halkına yeniden kazandırırım” çabaları yetmiyor mu?  Isparta şehir kaldırımlarında esnaf üzerinde belediye baskısının kaldırılıp, normal hayata geçirilmesi bile başlı başına bir büyük hizmet değil mi? Bırakın hizmetlerimize destek vermeyi, şeytan taşlamaktan namaz kılmaya fırsat verildiğinde daha önce ki dönemde olduğu gibi yine büyük projeleri Isparta’ya taşıyacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda Isparta’lı kendin’ den gayet emindir ki 41.000 oy verdi Sayın Günaydın’a.  

Belediye Başkanımızın, belediye imkânları nispetinde halkımızın beklentilerinin üstünde en güzel yatırımları yapacağından zerre kadar şüphe duymuyoruz ve MHP, milletvekili ile teşkilatı ile sonuna kadar arkasındayız.

Son olarak tekrarlamakta fayda var. Sayın Kurt, Milletvekilliği mi yapacaksın yoksa ortalık karıştırıcı gerginleştirici bir görev mi ifa edeceksin karar ver. Kendi teşkilatın ve seçilmişlerin ile tabanın ile nasıl ilişki kuracaksın senin takdirin elbette…

Ancak MHP ile uğraşman senin boyunu ve kapasiteni aşar buna müsaade edilmeyeceğini de bilmenizde ayrıca fayda olduğunu düşünüyorum. Milletvekili sıfatıyla, burada belediye başkanlarıyla, basınla, halkla uğraşmayı bırakın. İktidarınız döneminde ki hatalarınızı kabul edin, Isparta’yı düştüğü bu dipsiz kuyudan çıkarmaya çalışın, yoksa Isparta halkı sizi affetmeyecektir.