MHP II Başkanı Isa Yalçın, Koteks arsasıyla il imar değişikliğinde rant olduğunu iddia eden AKP İl Başkanı Gökgöz'e çok sert cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz'ün rant iddiaları, Isparta gündemini değiştirdi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Koteks arsasıyla ilgili imar değişikliğinin altında rant olduğunu üeri süren ve bu ranttan 8 Mart'ta satışa Çıkarılacak MHP binasının satın alınacağı spekülasyonlarını gündeme getiren Gökgöz'e çok sert cevap verdi.

MHP'nin parti binası ile ilgili bir şaibenin içinde asla olmayacağını vurgulayan Yalçın, Belediye İşhanı 2. kattaki AKP binasının nasıl kiralandığı ve tadilatının nasıl yapıldığının açıklanmasını istedi. Yalçın, şu açıklamayı yaptı:

BİZ DUYDUKLARIMIZI SÖYLEMİYORUZ

''AK Parti İl Başkanı öncelikle lafını net konuşmak zorundadır. 'Duyumlarımız var' diye değil. Gerçekten böyle bir şey varsa ispat edecek. Bu konuda onu müfteri ilan ediyorum. Varsa da söylemiyorsa Isparta halkı adınş yanlış yapıyor. Gitsin Cumhuriyet Savcılığı'na başvursun.

Koca bir kurumu zan altında bırakmamak için bizim duyduklarımızı ulu orta konuşmuyoruz. Dedikodu üzerinden konuşacaksak bizim de söyleyecek çok şeyimiz var.

MHP, parti binasıyla ilgili kesinlikle bir şaibe içinde olmaz. Kendi binalarını nasıl aldıklarını, tadilatını nasıl yaptıklarını biliyorum. Bunun yanlış olduğunu da düşünmüyorum.

Biz her sonucu düşünerek bu binayı kiraladık. Şu an o binanın kiracısıyız. Ben bu binaya taşınmadan önce ilk Sayın Uğur Gökgöz'le görüştüm.

Sonra işin içine rant geldi. Çünkü onların alfabesinde rant var. Sanki bir yerlerden bir şeyler alınıyormuş gibi gözüküyor. AKP binasının hangi bütçeden tadilat yapıldığını söylesinler.

Biz fatura fatura ortaya koyacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nde ulu orta konuşmanın kimseye faydası yok.

Kanuna uygun olduktan sonra bu iş yapılsın. İsparta'ya 100 milyon dolarlık yatırım yapılınca 2. sınıf kentse 1. sınıf kent olacaktır. MHP olarak bunun karşısında olmayız. Emsal 0.75'den 1.5'a çıkacakmış, en küçük bir müdahalem ve bilgim varsa namerdim. Sosyal donatı alanı konusunda olması gereken yapılmalıdır.

Yapmıyorsa yerine getirmesi gerekir. Yanlış bir şekilde nerede olursa olsun, hangi aşamada olursa olsun dönülür.

Ben burada AKP'nin üzüm yeme niyetinde olduğunu düşünmüyorum. Rant varsa gidecek Cumhuriyet Savcılığı'na başvuracak."

Gökgöz önceki gün şunları söylemişti;

Burada rant var, bu alenen belli. Arkadaşlar yemek koktu. Yemeği de geçtik tuz koktu. Yemek kokarsa atarsınız, tuz kokarsa toprağın altına gömmek zorundasınız.

Biz Koteks arsasındaki çeşitli rant işlerine ortak olmamak. Sayın Belediye Başkanı, ekim ayında Koteks arsasıyla ilgili bütün dikkatleri üzerinde topladı. 6 aydır bu ısrarın nedeni ne? İnsanlar ‘buradan elde edilecek rantla MHP binası satın alınacak’ diye konuşuyorlar.

Ben söylemiyorum, insanlar konuşuyor. Halk ne diyor diye kendilerin çek etsinler. AK Parti’de suçlu arayacaklarına, saldırı planlayanları arayacaklarına evvela kendileri nerelerde yanlış yaptılar şöyle bir baksınlar.

Hem belediye Başkanı hem İl Başkanı Haziran 2010’dan itibaren yaptıkları yanlışlara baksınlar. Bu halkımızın dilinde. Halkın konuştuklarına, halkın taleplerine kulaklarını tıkayanlara halk gerekeni yapıyor zaten. Onlara da gerekeni yapacaktır.