Esnafımızın Daima Yanında Olacağız ve Sorunlarına Çözüm Bulacağız"

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Alışan Özdemir, göreve seçildiği takdirde bakkal esnafının içinde bulunduğu sorunlara çözüm bulunması noktasında gereken herşeyi yapacağını belirterek, "Bakkaların ortak Noktası ISBAK'ı yeniden açacağız dedi.

"Esnafın Halinden Esnaf anlar, 4 Dakika Düşünün, 4yıl pişman olmayın"

        Haftasonu yapılacak olan Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Kongresi öncesi Başkanlığa adaylığını açıklayan Alişan AVM sahibi Alişan Özdemir, seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı. Bakkal esnafını terk edilmişlik durumundan kurtaracaklarını ve odanın gücünü hisseder hale getireceklerini kaydeden Özdemir şöyle konuştu:

Çok küçük bir grup olan kantinciler bile 40 kişi bir araya gelip çok kısa zamanda kendi yerlerini ayrıca büyük toptancı firmalarına karşı güçbirliği yaparak kendi gelirlerini yükseltmişlerdir.

Örneğin pos cihazı oranları, kredi kartı oranları küçük esnafın belini bükmekte olup buna rağmen bankalarla görüşme bile yapma gereği duymayıp bankalara küçük esnafın yüksek bedel ödemesine göz yummuşlardır.

Biz işbaşına geldiğimiz takdirde bankalarla anlaşıp pos cihazı oranlarının çok cüzi miktarda tutulmasını sağlayıp esnafımızın menfaatini korumak ve bu konuda önderlik yapmak istiyoruz.

ISBAK'I YENİDEN AÇACAĞIZ

Bakkallar Odasının geçmişinde bünyesinde kurulmuş olan ve sonradan kapatılan ISBAK Kooperatifi gibi bir kooperatifi yeniden hayata geçirip bakkal esnafımızın direk fabrikadan mal alımı yapmasını sağlamak istiyoruz. Perakendecilik yasasının çıkması için diğer illerle birlikte ortak hareket ederek her türlü işbirliğini yapacağız ve bu konudaki haklı sebeplerimizi yüksek sesle dile getireceğiz. Perakendecilik yasasının çıkması halinde sadece bakkal esnafı değil ayakkabıcısı, tuhafiyecisi, manavı gibi pek çok esnaf sektörleri de bundan istifa edecek. Isparta'nın parası Isparta'da kalacaktır.

ESNAFIMIZIN İYİ VE KÖTÜ GÜNÜNDE YANINDA OLACAĞIZ...

Bakkal esnafımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz, esnafımızın iyi ve kötü gününde yanında olacağız. Odadan mesaj geldiğinde aidat borcumuzu değil projelerimizi, etkinliklerimizi anlatacağız, esnafımızın düğününde ve cenazesinde oda olarak hep yanında olacağız. Onları hiç yalnız bırakmayacağız. Biz bu vaatlerimizi yerine getirmek için ekibimle birlikte bu göreve talibiz. Bize güvenin, gerisini merak etmeyin. Ayrıca şu anki mevcut başkanımıza ve genel sekreterimize de tüm emekleri için teşekkür ederiz. "

 
 

Aziz Yıldırım Olağanüstü Kongreye Katılmayacak Aziz Yıldırım Olağanüstü Kongreye Katılmayacak