Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD)'nin yapılan Birinci Olağan İstişare Toplantısı'nda yurt dışı gezilerine ağırlık verilmesi kararı aldı.

Sandıklı Park Otel'de gerçekleştirilen toplantıda derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, geçen yıl yurt dışına yaptıkları gezilerde bazı üyelerinin iş bağlantıları yapmalarını sağladıklarını söyledi. Pınarcı, bundan sonraki gezilerde üyelerinin vizyonunun gelişmesi ve yeni bağlantılar yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, Simetri Proje Danışmanlık aracılığıyla da üyelerinin projeler üretmesine yardımcı olduklarını kaydetti.

Antalya, Burdur, Bucak ve Isparta olarak iş adamlarına hizmet edebilmek adına komisyonlar oluşturulup sektör bazında fikirlerin oluşturulmasını sağladıklarını ifade eden Pınarcı, Isparta'nın gelişmesi ve büyümesi için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. Pınarcı, "İş adamlarımızın sorunlarını ve tecrübelerini paylaşarak doğru karar vermelerine yardımcı oluyoruz.

İhtiyaç olan bilgileri temin ederek, yeni iş ve işbirliği imkânları sağlamaya gayret ediyoruz." dedi. ISİAD Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya da imalat ve sanayi sektöründeki iş adamlarının derneğe üye olmalarında fayda bulunduğunu söyledi. Sarıkaya, dernek olarak ülke sorunlarıyla ilgili tespitlerini, düşüncelerini ve önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı ve bu yönde katılımcı öneriler geliştirmeyi görev edindiklerini söyledi.

ISİAD'ın bugün değişik sektörlerden bir araya gelmiş birçok iş adamını temsil ettiğini ifade eden Sarıkaya, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere oluşturulan ISİAD, ticaret ve sanayi hayatımıza yönelik bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek, işletme ve girişimcilerimizi global iş dünyasının bir parçası haline getirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Dernek üyelerinden Murat Dolmacı da Isparta'da organize sanayinin gelişmesi gerektiğini ve bunun içinde ISİAD'a büyük görev düştüğünü belirtti.