Belediye Meclisi’nin Nisan ayı son toplantısında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nun tahsis süresinin 25 yıl daha uzatılması teklifiyle ilgili İmar Komisyonu Raporu okundu. Meclis’te MHP’li üyelerin oylarıyla spor salonunun tahsis süresinin uzatılması yerine Isparta Belediyesi’nin veya belediye şirketlerinin borçlarına karşılık hazineye devrilmesine karar verildi. AK Parti grubu bu komisyon raporuna ret oyu kullanırken, karar oy çokluğu ile alındı.

İŞTE O TEKLİF:

“Isparta Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Işıkkent Mahallesi tapunun Merkez Lağus 7128 ada 4 parselde bulunan 11910,34 m2 parsel üzerine 2000 kişilik spor salonu yapılmış olup 5 yıllık yapılan tahsis süresi dolduğundan tahsis süresinin 25 yıl daha uzatılması teklifi şubat 2018 tarihinde belediyemize gelmişti ancak meclisimizce hazine gayrimenkulleri ile trampa yapılması için araştırma yapılması yönünde karar alındığından, yazışmalar yapılmış ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünden gelen cevabi yazı doğrultusunda tahsisin değerlendirilmesi teklifi.”

KOMİSYON BORÇLARA KARŞILIK VERELİM DEDİ

İşte komisyon raporu: “Isparta Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kalıcı ihtiyacı olan ve tahsis süreçlerinin bürokratik engellerin ortadan kaldırılması için, Işıkkent Mahallesi tapunun Merkez, Lağus 7128 ada 4 parselde bulunan 11910,34 m2 parsel üzerine 2000 kişilik spor salonunun Belediye Kanunu 18. Maddesi (e) bendi uyarınca Belediyemiz veya Belediyemiz Şirketlerinin borçlarına karşılık 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanunun geçici 8. Maddesi kapsamında değerlendirilerek hâzineye devrinin yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”