İstiklal Marşının Kabulü'nün 90. Yıldönümü -Basın Açıklaması

     Değerli Basın Mensuplarımız,Değerli Isparta Halkımız;

     İstiklal Marşımızın kabulünün 90. yıldönümünü idrak ederken, ebediyete intikal edişinin 75. yılında, Milli Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u da İmam-Hatip Gençliği olarak bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

     Kuşkusuz istiklal ve bağımsızlık, tarih boyunca Türk milletinin en büyük fazilet ve erdemlerinden olmuştur. Büyük mütefekkir ve şair Mehmet Akif Ersoy’un bizlere armağan ettiği milli marşımızı, dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli nokta da budur.

     Zira Milli Marşımızın adı “İSTİKLAL” dir.

     Milli Marşımızın adı esasen Türk milletinin de ortak vicdanı ve en önemli karakteridir.

     Bu milletin genlerindeki istiklal, hürriyet, bağımsızlık ve boyun eğmeme düsturu Mehmet Akif’in;

     BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM,
     HÜR YAŞARIM HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM
     KÜKREMİŞ SEL GİBİYİM BENDİMİ ÇİĞNER AŞARIM
     YIRTARIM DAĞLARI ENGİNLERE SIĞMAM TAŞARIM

     Dizelerinde en çarpıcı şekliyle hayat bulmuştur. Akif, İstikal Marşı’na “KORKMA!” diye başlarken, aynı zamanda Türk Milleti’nin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül birlikteliğiyle her türlü engeli aşacak güce sahip olduğunu gür bir seda ile haykırmıştır.

     İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı sırada bağımsızlık savaşımızın henüz sona ermemiş olması Akif’in bu tespitlerini haklı çıkarması bakımından da son derece anlamlıdır.

     İstiklal ve bağımsızlığı elde etmekle birlikte onu korumak için de aynı mücadelenin gösterilmesi gerektiğine inanan Mehmet Akif, bu inancını “ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE YENİ BİR İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN” sözleriyle dile getirmiştir. Mehmet Akif’i unutulmaz ve büyük kılan en önemli özelliklerinden biri de onun düşüncelerinin halen güncelliğini koruyor olmasıdır.

     Onun taassuba karşı verdiği mücadelenin ve bu milletin bütün etnik gruplarıyla, bütün unsurlarıyla bir ve bütün olduğunu savunan yaklaşımı bugün de en önemli   rehberimizdir.

     Değerli Basın Mensupları,ve Çok Değerli Halkımız;

     Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı Türk Milletine armağan ederken, milletimiz de kendisini hep hatırında tutmuş, onu baş tacı etmiştir.

    Milletimiz, onun aziz hatırasına daima sahip çıkmış, hatta onu şehitlik mertebesine yakıştırdığı için, Mehmet Akif’i, büyük bir kadirşinaslıkla Edirnekapı Şehitliği’ne defnetmiştir.

     Ancak Mehmet Akif’e sahip çıkmak kadar, onun fikriyatına da sahip çıkarak bunları rehber edinmek, yaşatmak ve geleceğe taşımak büyük önem taşıyor.

     Isparta İmam-Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği olarak Akif’in aydınlattığı yolu takip etmeye ve onun mesajlarının en çok da Türk gençliği için önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetimizi de hak ettiği güce ve itibara ulaştırmayı, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın da bu şekilde mümkün olduğuna inanıyoruz.

    Millet olarak, hep birlikte birbirimizin hukukuna sahip çıktığımız, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz takdirde bu hedefin önünde durmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

    Mehmet Akif Ersoy, hiçbir zaman milletimizin gönlünden çıkmayacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Isparta İmam-Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği olarak Mehmet Akif’in aziz hatırasını bir kez daha şükranla anıyor, kendisine Allah’ tan rahmet diliyoruz.

ISPARTA İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ BASIN MERKEZİ