AK Parti Isparta Milletvekili Aday adayı Ziraat Müh. Mehmet Ali DOLUNAY, Hedefin; “2023” Amacın; “Dünya’nın 10 büyük ekonomisi arasında yer almak” olduğunu belirterek “İşimiz Proje Üretmek, Gücümüz Millet” dedi.

Dolunay, Isparta’mızda istihdamın artırılmasına katkıda bulunmak için sağlık, eğitim, turizm ve özellikle tarımsal konularda projeler üretmek gerektiğini söyledi.
Meyvecilikte geçci çeşitlerin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmasının sağlanması ve bunun sonucunda ilkbahar geç donlarının tehlikesinin önlenerek çiftçinin ürün ve emek kayıplarının en aza indirileceğini belirtti.

Isparta’mızın elma üretim alanının %65’ ini oluşturan ve 6-7 yılda verime gelen, dekara verimi 3 ton olan, ürün kalitesi olmayan klasik elma üretim alanlarının;  3 yılda verime gelen, homojen meyve veren ve klasik elmaya göre yüksek verimli olan tam bodur meyve bahçelerine dönüştürülmesi ile Isparta Elması’nın marka haline getirilmesi gerektiğininin altını çizdi.

Bir tarım şehri olan ve Türkiye’deki elmanın %20 sinin üretildiği Isparta’mızda, ekonomik şartlar nedeniyle ürün fiyatlarının düşük oluşmasına bağlı olarak meydana gelebilecek gelir kayıplarının dolayısıyla ürün kayıplarının önlenmesi ve istihdamın artırılması için tarımsal sanayinin desteklenerek geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, elma üreticilerinin GÜLBİRLİK gibi bir birlik çatısı altında toplanması gerektiğini ve bunun sonucunda girdi temininden üretime ve hasattan pazarlamaya kadar her kademenin profesyonelce yapılacağını belirtti.

Böylece; tarımda verimliliğin ve kalitenin artacağı bunun sonucunda tarımın, milli gelir içerisindeki ve ihracattaki payının yükseleceği ve ülkemiz ekonomisinin önemli unsurlarından birisi olan cari açığın azalacağı ülkemiz insanının yüzünün güleceğini kaydetti.

Dolunay, elmada birlik kurulması ve benzer projelerin Isparta için büyük önem taşıdığını, projelerin takipçisi olacağını da söyledi.

Dolunay, Isparta ve bölgenin kalkınmasında hizmet sektörü ile birlikte Tarım ve hayvancılığın en önemli faktör olduğunu, bu bilinçle çalışmalarını yürüteceğini kaydetti.