Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü, futbolda birinci ligde mücadele ederken ilk yarı maçları sonrasında ligde 5. sırada bulunuyor.

Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü bünyesinde futbolun yanı sıra çok sayıda spor branşında da mücadele veriyor. 2013 yılı içerisinde federasyonca belirlenecek tarihlerde Masa Tenisi, Güreş ve Atletizm müsabakalarında Isparta’yı temsil edecek olan İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü masa tenisinde de 11 yıldan bu yana ferdi müsabakalarda Türkiye Şampiyonluğu’nu Isparta’ya taşıyor.

Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü’nün faaliyetlerini ve başarılarını yakından takip eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da kulübün her zaman yanında yer almayı sürdürüyor. Geçen ay içerisinde birinci ligde mücadele eden futbol takımını ve dernek üyelerini makamında kabul eden Başkan Günaydın, takıma spor ayakkabısı ve eşofman takımı hediye etmişti. Şimdi de 14 haftalık ilk yarı lig maratonunu 5. sırada tamamlayan takıma Başkan Günaydın, krampon hediye etti.

Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü Başkanı İbrahim Yavuz, “Belediye Başkanımız bizlere her zaman çeşitli vesilelerle yardımlarda bulunmuştur. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar sportif ve sosyal faaliyetlerde başkanımız bizleri hiç yalnız bırakmadı. Bizlere gerek malzeme konusunda, gerekse ulaşım noktasında çok büyük katkılarda bulunuyor” dedi.

İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü Başkanı İbrahim Yavuz ve yöneticileri makamında kabul eden Başkan Günaydın, futbol takımına birinci ligde başarılar dilerken, diğer branşlarda da başarıların devam etmesi temennisinde bulundu. Başarılardan dolayı dernek yöneticilerini gönülden tebrik eden Başkan Günaydın, başarılı insanlara ve kurumlara her zaman yardımcı olacaklarını ifade etti.

Görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, futbol takımına daha önceden hediye ettiği spor ayakkabısı ve eşofman takımlarına ek olarak krampon yardımında bulundu.
Programın ardından İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin kuruluşu ve faaliyetler hakkında Dernek Başkanı İbrahim Yavuz, ayrıntılı bilgiler verdi.

“Derneğimiz ve Spor Kulübümüz; Isparta İli, İlçeleri ve Köylerindeki İşitme Engellileri bir çatı altında toplayıp, hafta sonlarında bir araya gelerek sohbet etmek, kişisel problemlere çözüm getirmek, yardımcı olmak ve spor yapmak amacıyla 1996 yılında kurulmuştur. Derneğimizin 73 kayıtlı üyesi mevcuttur.

Kuruluşumuzdan günümüze kadar geçen zaman içerisinde; İşitme Engelliler Spor Federasyonunca her yıl düzenlenmekte olan; Futbol, Masa Tenisi, Güreş, Atletizm ve Basketbol branşlarındaki Türkiye Şampiyonalarına katıldık.

Futbol müsabakalarına; 1997 -1998 sezonunda 2. Lig kategorisinde başladık. 1998 – 1999 sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak 1. Lige yükseldik. Zaman içerisinde 2. Lige geriledik. Bu ligde birkaç yıl oynadıktan sonra 2011 – 2012 Futbol sezonunda yani geçtiğimiz yıl tekrar Şampiyon olarak 1. Lige terfi ettik. Şu anda 1. Ligde oynuyoruz. İşitme Engelliler Deplasmanlı 1. Lig müsabakalarının ilk yarısı 04.11.2012 – 16.12.2012 tarihleri arasında oynandı. Takımımız ilk yarı sonunda 5. sırada bulunmaktadır. 2. yarı müsabakaları 13.01.2013 – 24.02.2013 tarihleri arasında oynanacaktır.

Deplasmanlı 1. Lig Basketbol maçlarımız ise; 06.01.2013 tarihinde başlayacak olup, 28.04.2013 tarihinde bitecektir. Gerek futbol ve gerekse basketbol maçlarımıza Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın yardımları ile Isparta Belediyesine ait otobüslerle gidip geliyoruz.

Masa Tenisi, Güreş ve Atletizm müsabakaları 2013 yılı içerisinde Federasyonumuzca belirlenecek tarihlerde yapılacaktır. Masa Tenisinde son 11 yıldan bu yana Ferdi müsabakalarda Türkiye Şampiyonluğunu ilimize taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ferdi Masa Tenisi oyuncumuz Hasan Mercan her yıl Milli Takıma davet edilmekte ve Ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil etmektedir.

Kulübümüz takımları için gerekli olan sporcuları, bir yıl öncesine kadar Senirkent İlçesinde var olan İsmail Hakkı Örmeci İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden temin ediyorduk. Ancak, bu Lise 2011 – 2012 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren kapatılarak Denizli’ye nakledildiği için sporcu temin etmekte kısmen zorlanmaya başladık.

Kulübümüzün, üye aidatlarından başka geliri yoktur. Bu güne kadar da bir sponsorumuz da olmadı. Federasyonumuzca ödenmekte olan deplasman maçları harcırahları ve Ispartalı vatandaşlarımızın yardımları ile ayakta durmaya çalışıyoruz.

Elimizden geldiği kadar ilimizi spor müsabakalarında centilmence temsil etmeye devam edeceğiz”