Osmanlı’daki vakıfçılık anlayışını incelemek için Isparta’ya gelen, Sudan Niyala bölgesi Abu Acura köyünde hafızlık eğitimi veren bir medresenin başında bulunan Ebul Kasım Süleyman Bin Malik, İslam dünyasının Türkiye’yi lider olarak gördüğünü söyleyerek “yönetiminde kim olursa olsun İslam dünyası halkaları Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı lideri olarak görüyor” dedi.
 
Gül Küçük Sanayi Sitesini de ziyaret eden dini lider Ebul Kasım Süleyman Bin Malik, Türkiye’nin bir bütün olarak cennet gibi bir yer olduğunu belirterek “Türkiye bir cennet Isparta cennet bahçesinin en güzel yeri, yeni bu cennetin Firdevsi. Isparta halkı çok misafirperver ve güzel ahlak sahibi” diye konuştu. Bin Malik Gül Küçük sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı’yı da ziyaret etti.    

Sudan Niyala bölgesi Abu Acura köyünde hafızlık eğitimi veren bir medresenin başında bulunan Ebul Kasım Süleyman Bin Malik, Türkiye’ye daha önce iki sefer daha gelmiş. Üçüncü gelişinde ziyaret ettiği illerden biride Isparta. Isparta’da çeşitli vakıf ve dernekleri ziyaret eden, aynı zamanda Milletvekilleri ile de görüşme fırsatı yakalayan dini lider Ebul Kasım Süleyman Bin Malik, “İslam dininin güzelliğini Türkiye’den öğrendik. Türkiye Müslümanların doğal lideri olan bir ülke. Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda İslam aleminin de lideridir. Tüm Müslümanlar Türkiye’ye bakıyor. Yüzünü çevirmiş Türkiye’den gelecek bir işarete bakıyor.

Müslüman halklar kimin yönetiminde olursa olsun, bir işareti ile harekete geçecek kadar, Türkiye’ye saygı duyuyorlar. Söylediğimiz Müslüman halklar için geçerli. Birçok Müslüman’ın bendeni kendi ülkelerinde olsa da beyinleri, kalpleri Türkiye’de. Bu yeni bir şey değil. Osmanlı döneminde Türkler İslam alemine 600 yıl önderlik etmiş bir millet” şeklinde konuştu.
Isparta’nın doğası, havası ve insanlarından övgü dolu sözlerle bahseden Ebul Kasım Süleyman Bin Malik “Türkiye bir cennet Isparta cennet bahçesinin en güzel yeri, yeni bu cennetin Firdevsi. Isparta çok misafirperver bir yer. Güzel ahlak sahibi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye daha önce yaptıkları ziyaretlerde köylerinde su olmadığını dile getiren Bin Malik, bu nedenle 10 kilometre ileriden para ile satın alarak su getirmek zorunda kaldıklarını fakat köye Dilara Vakfı tarafından bir su kuyusu açıldığını söyledi. GÜLSES GAZETESİ