Deregümü Köyünden sonra ikinci domates üretim merkezi olan İslamköyde, 2019 verilerine göre 400 dekarlık örtü altı üretimde yaklaşık 7 bin ton domates üretimi gerçekleştirildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İslamköy Muhtarı Hüseyin Duran, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan arazi toplulaştırmasından sonra seracılığın yaygınlaştığını söyledi.
İslamköyde arazi toplulaştırması ile birlikte büyük ölçekli toplu seraların yapıldığına dikkat çeken Muhtar Duran; “Köyümüzde büyük ölçekli seracılık işletmeleri çoğalmaya başladı. İşletme sahipleri genelde Antalyalı firmalar. Yazın sıcak günlerin başlamasıyla Antalya’da seralarda üretim bitiyor. O zaman yayla şartlarında Isparta devreye giriyor. Şunun altını çizerek belirtmek istiyorum. Isparta’da diğer üretim merkezlerine göre İslamköyde birim alandan daha fazla ürün elde edilmektedir. Bu özellik sayesinde seracılık giderek yaygınlaşmaktadır. Ayrıca İslamköyde yetişen domatesler tat ve aroması bakımından tercih sebebi olmaktadır” diye konuştu.
İslamköyde seralarda yazın domates kış aylarında ise marul yetiştirildiğini ifade eden Muhtar Hüseyin Duran; “Yazın yayla şartlarında domates yetiştiriliyor, kışın ise seralarımızda marul yetiştiriliyor. Bir yılda iki mahsul yetiştirme imkanı olduğu için firmalar özellikle İslamköyü tercih etmekteler. Ayrıca bu yatırımlar köyümüzde hanımlara ve gençlere iş imkanı sağlamakta. Boş zamanlarında seralara tarım işçisi olarak giderek aile ekonomilerine katkı sağlamaktalar. Hem istihdam yaratılıyor hem de milli ekonomiye katkı sağlanıyor. Tabi bu durum bizleri gururlandırmaktadır” dedi.   /İbrahim DEMİRAYAK