Türkiye'nin çeşitli illerinde çalıştığı radyolarda yaklaşık 1-2 yıllık sürede mazlum ve mağdur rolü oynayan  Ferhat Karaköse çeşitli kod isimler kullanarak dolandırıcılık yapıyor.

Kendisinin öksüz ve yetim olduğunu, son olarakta eşinin kendisini aldattığını söyleyerek, geçmişinin sorgulanmasını böylelikle engelleyen, Doğum yeri Samsun, Amasya Suluova Saygılı köyü nüfusuna kayıtlı  Ferhat Karaköse (İsmet Balcı) , İstanbul, Trabzon, Samsun, Denizli, Rize, Kastamonu, Isparta gibi illerde güven kurduğu ve samimiyet kurduğu kişileri göster çek yöntemiyle dolandırdı.

Son olarak Isparta'da İsmet Balcı kod ismiyle güven sağlayan Ferhat Karaköse, kentten güven sağladığı çeşitli esnaflardan yaklaşık 400 bin tl alarak kayıplara karıştı.

İsmet Balcı Kod Adlı Ferhat Karaköse gözüne kestirdiği kişilerle önce samimiyet kuruyor, sonrasında ticaret yapıyorum senide ortak edeyim dediği kişilerden önce bir miktar para alıyor, sonrasında aldığı parayı yüksek kâr payıyla iade ediyor aynı olayı birkaçkez tekrar ettirdikten sonra güven oluşturuyor ve sonra herkesin ödemesini yapacağnı söylediği gün sosyal medya hesaplarını telefon numarasını kapatarak ortalardan kayboluyor.

Halen hakkında onlarca davası olan ve yakalama kararı olan Ferhat Karaköseyi gören Vatandaşların mağdur olmamaları için bu şahsı gördükleri yerde 155 polis ihbar hattına 0541 483 64 97 yada 0542 422 61 57 bildirmeleri rica olunur. (Isparta'da kullandığı kod isim ismet balcıdır)

Daha sonra Eskişehir, Uşak ve Afyonda çeşitli radyolarda çalışan Karaköse dolandırdığı kişler tarafından peşi bırakılmayınca Kahramanmaraş Elbistan'da 2 radyo'da yayın yaptığı tespit edildi burada da daha önceki dolandırdığı kişilerce deşifre edilince yaptığı yayını bırakıp yine ortalardan kayboldu.

Ayrıca Dolandırıcı Ferhat Karaköse'nin deşifre olup yeni mağdurlar ortaya çıkarmaması için birde Facebook hesabı açılmış durumda.

FERHAT KARAKÖSE'NİN KASTAMONUDA YAPTIĞI AJANSLARA DÜŞEN DOLANDIRICILIK HABERİ

Kastamonu’da bir radyoda çalışan Ferhat Karaköse’nin iş kurma vaadiyle Kastamonu’da berberlik yapan Murat Şimşir’i 60 Bin TL dolandırdığı iddia ediliyor.

Daha önce dolandırıcılık suçundan 2 yıl cezaevinde bulunan Karaköse’nin Murat Şimşir dışında 8-10 kişiyi daha benzer şekilde dolandırdığı iddia edildi.

Radyocu olması nedeniyle güvendiğini söyleyen Şimşir ise karakola şikayette bulundu. Kayıplara karışan Ferhat Karaköse hakkında soruşturma sürüyor.


İddiaya göre, Kastamonu’da yerel bir radyoda DJ’lik yapan F.K., iş kurma vaadiyle berberlik yapan Murat Şimşir’in 60 bin TL'sini dolandırdı.

Daha öncede dolandırıcılık suçundan 2 yıl cezaevinde yatan F.K.'nın çeşitli vaatlerle birkaç kişiyi daha dolandırdığı ileri sürüldü. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, karakola giderek F.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kastamonu’da berberlik yaparak geçimini sağlayan Murat Şimşir, dükkanına yaklaşık 2,5 yıldır müşteri olarak gelen F.K.’nın kendisiyle samimiyet kurduğunu belirterek, “Benimle birlikte iş kuracağını söyledi, bende inandım. Benden bir miktar para istedi. 'Kurduğumuz işten kar elde ederiz. Elde ettiğimiz karlarla tekrar bir iş kurarız ve yine iş yaparız' dedi. Bende inanarak bir miktar para verdim. Para verdikten sonra tekrar geri gelmedi. Bir gün bana gelerek, 'Sabah beni ara, yapacağımız işlerle ilgili görüşelim. İşlerimizin nasıl gittiğine bakalım' dedi. Bende sabah olunca aradım. Bir daha telefonuna ulaşamadım. Akşama kadar aradım ama ulaşamadım. Facebook hesabını da dondurmuş. Karakola giderek şikayetçi oldum” dedi.

Kendisinin yaklaşık 60 bin TL civarında dolandırıldığını iddia eden Şimşir, şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımın rızkını çaldı, arabamı sattım, arabamın parasını aldı. Sürekli bana yapacağımız işlerde bir sıkıntı çıkmayacağını söylüyordu. 'Bana güvenmiyor musun? Benim bir yanlışımı gördün mü?' diyerek bende güven duygusu oluşturdu. Benim kanıma girerek beni kandırdı. Bana sağdan soldan para çektirdi, kredi kartlarımın limiti doluncaya kadar harcadı. Bütün varımı yoğumu alıp götürdü, şimdi de kaçıp gitti” şeklinde konuştu.

F.K'nın en kısa sürede yakalanmasını isteyen Şimşir, “Benim gibi 8-10 kişiyi daha Kastamonu’da dolandırdı. Bu kişilerin de aynı sözlerle paralarını aldı, kimisi kredi kartını vermiş. Birkaç kişiye de kredi çektirmiş. Öncelikle sağladığı güven sayesinde, daha sonra bu arkadaşların da paralarını alıp kaçmış. Benimle birlikte diğer arkadaşlar da karakola giderek şikayetçi oldular” ifadelerini kullandı.

Şimşir, “Cezaevine girdiğini duyduğumda bana bıçakla yaralamadan dolayı cezaevinde yattığını söylemişti. Fakat dolandırıcılık suçundan 2 yıl cezaevinde yatmış” dedi. 

DJ’lik yapmasından dolayı kendilerinde bir güvenin oluştuğunu anlatan Murat Şimşir, “İyi niyetiyle, samimiyetiyle bizleri kandırdı. Bütün paralarımızı alıp kaçtı. Çok mağdurum ve şikayetçiyim” diye konuştu.