Demokrat Gazetesinden Yunus ÖZLER'in Haberine göre;

Kurul’dan ‘süre’ talebine red

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun verdiği üst örtü için söküm kararının Belediye tarafından tebliğ edilmesi ile ayaklanan Tarihi Üzüm Pazarı esnafı Haziran ve Temmuz aylarını adeta diken üstünde geçirdi. Hem Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hem de Vali Vahdettin Özkan ile görüşen esnaflar sadece kurul kararı gereği 16 Haziran’da yapılması gereken yıkımı öteleyebilmişti.

ESNAFLAR; “KORUMA KURULU SÜRE VERMEDİ”

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun konuyu 31 Temmuz 2014 tarihinde yaptığı toplantıda görüşerek karara bağladığını ifade eden esnaflar, söz konusu toplantıdan bekledikleri sonucun çıkmadığını belirttiler.

“BELEDİYENİN ACİLEN ALT YAPI PROJESİ YAPIP KURULA SUNMASI GEREKİYOR”

Esnaflar, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi bu konudaki sorunun çözümü noktasında geçtiğimiz Haziran ayında gerek sayın Belediye Başkanımızla gerekse sayın Valimizle görüşmeler yapmış ve buranın üst örtüsünün kaldırılması için önce elektrik ve telefon hatları gibi alt yapı çalışmalarının yapılması gerekiyor. Biz, gerek sayın Valimize gerekse Belediye Başkanımıza söylediğimiz gibi, Koruma Amaçlı İmar Planı yapılarak buna uygun üst örtü yapılıncaya kadar mevcut üst örtünü kaldırılmaması talebinde bulunduk. Zaten, Koruma amaçlı imar planının askı süresi de doldu ve plan geçtiğimiz ay askıdan indirildi.

KORUMA KURULU SÜRE VERMEDİ

Biz daha önce de dediğimiz ve sayın Başkanımıza ilettiğimiz gibi buranın üst örtüsünün birden bire kaldırılması halinde Üzüm Pazarı içindeki yaklaşık 120 işyerinin elektrik, telefon ve benzeri hatlarının büyük zarar göreceğini bunun için bir proje hazırlanması gerektiği ve dolayısıyla da belli bir süreye ihtiyaç olduğunu Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na bildirdi. Söz konusu kurul da bu konuyu geçen ay sonunda yaptığı toplantıda görüşerek karara bağladı. Ancak, bu toplantıdan maalesef istediğimiz sonuç çıkmadı. Çünkü, söz konusu kurul süre talebini kabul etmedi. Bu durumda, Belediyemizin acilen bura ile ilgili elektrik ve telefon hatları için bir altyapı projesi hazırlayıp kurula sunması gerekiyor. Şuanda biz bunu talep ediyor ve bekliyoruz” dediler. 

Demokrat