Bloomberg HT’de, Isparta’nın ekonomisi masaya yatırıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz’un katıldığı programın sunuculuğunu ise Ispartalı bir isim olan Sami Altınkaya yaptı. 
 
Değişen ve gelişen Anadolu şehirlerinin başarı hikâyelerinin ele alındığı programda Isparta’nın sanayisi ve gelişimi masaya yatırıldı. Çıkış Yolu Programının yapımcısı ve sunucusu Sami Altınkaya’nın sorularını yanıtlayan konuklar, şehrin vizyonu ile ilgili olarak bilgiler aktardı.
 
Dünya ekonomisinin ve teknolojik açıdan geldiği noktaların ilim ve bilim şehirleri olduğundan bahseden Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın 2023’te Türkiye’nin lider ilim şehirlerinden birisi olacağını söyledi. 
 
Isparta’nın istihdamı ve ekonomisi için ciddi yatırımlar yaptıklarından bahseden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISBAŞ’ın geri alındığını, Ortadoğu’nun en büyük bimsblok fabrikasını BELMAŞ şirketi olarak kurduklarına değindi. Isparta’yı markalar şehri yapmak için yoğun çaba sarf ettiklerini de kaydeden Başkan Günaydın, yine istihdam ve ekonomiye yönelik mikronize tesisin de kurulması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Isparta’nın göç vermemesi için üretimin yapılmasının zorunluluğuna değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘2023’te nasıl bir Isparta hayal ediyorsunuz?’ sorusuna ise, “Isparta 2023’ü beklememelidir diyorum” şeklinde cevap verdi.  
 
Isparta Belediyesi’nin şu ana kadar 700 bin ağaç diktiğini, altyapısı ile birlikte 80 km dayanıklı asfalt döktüğünü, 2013 hedeflerinin 250 km asfalt olduğundan bahseden Başkan Günaydın, “Isparta’da ulusal ve uluslar arası fuarların yapılabileceği bir kent olması için uğraş veriyoruz. Bununla ilgili bir fuar alanı yapımımız devam ediyor. Fabrikalar kuruyoruz. Şehrimize 5 yıldızlı oteller açılıyor. Bunların her birisi birbirine bağlı projelerdir. Isparta’mızın markalar ve fuar kenti olmasını istiyoruz” dedi. 
 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı H. Hüseyin Kaçıkoç ise, kentte sanayi sektörünün ilerlemesi için çalışmalar yaptıklarını ve 2023’te Isparta’nın ihracatının 1 milyar dolar olarak gerçekleşmesi hedefini ortaya koyduklarını söyledi. İhracatın mutlaka sanayiye dayalı olacağını dile getiren Kaçıkoç, pomza ve doğal taşların şehirde artan bir değer olarak göze çarptığını dile getirdi. Organize Sanayi Bölgeleri’nden de bahseden Kaçıkoç ayrıca Isparta’ya girişimci beklediklerini belirtti. 
 
TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da, şehre yönelik istatistiki bilgiler verdi. Isparta’nın yaşam kalitesinin iyi olduğunu, sosyo-ekonomik gelişmişlik olarak üstte olduğunu ve şehrin çimento, mermer, tekstil, gül sanayi ile tarım da ciddi potansiyellere sahip olduğuna değindi. Genel Müdür Yardımcısı Boz, şehrin pomza açısından da çok büyük değere sahip olduğunu anlatırken, pomzaya yönelik yatırımların belediye tarafından yapıldığını ve buna işadamlarının da dahil olması gerektiğini aktardı.