Devasa ekonomilerle mücadele içine giren Isparta, rekabet edemediği gibi kendi içinde de büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Geçtiğimiz yıl Ocak-Ekim ayları içerisinde 195 Milyon Dolar ihracat yapan Isparta, bu yıl aynı aylar içinde 189 Milyon Dolar ihracat gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ekim 2014 Dönemi İhracat verilerini yayımladı. Isparta’da ihracat rakamları bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. 2023 yılında önüne 500 milyon dolar ihracat hedefi koyan Isparta, bu rakamlarla şok yaşadı. Verilere göre Isparta 1 Ocak-31 Ekim 2014 tarihleri arasında 189 Milyon 942 Bin Dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Ancak Isparta 1 Ocak-31 Ekim 2013 tarihleri arasında 195 Milyon 834 Bin Dolar değerinde ihracat yapmıştı.

İHRACATIMIZ 6 MİLYON TL GERİLEDİ

Arenada devlerle mücadele etmeye çalışan Isparta, kendi içinde kan kaybetti. Şu anda istediği teşviği bir türlü alamayan Isparta’nın ihracattaki gerilemesi buna bağlanıyor. Rakipleri her yıl kendine yeni sanayi tesisleri kazandırırken Isparta’da ise durum tam tersi şekilde işliyor. Bu sebeplerden dolayı Isparta’nın ihracat rakamları bir önceki yıla göre azalmış durumda. Bunun yanında Isparta’nın milli ekonomiye de katkısının azaldığı görüldü. Şu anda Isparta milli ekonomiye en çok katıyı yapan 37. İl pozisyonunda.

KOMŞULARIMIZDA DURUM NASIL?

Bu arada ihracatında düşüş yaşayan Isparta komşularından da geri kalmış durumda. Sadece Burdur’un önünde yer alan Isparta, Antalya ve Afyon’un gerisinde bulunuyor. Ancak düşüş bu şekilde devam ettiği takdirde hemen ensemizde olan Burdur bizi de geçebilir!