Isparta Davraz Zirve Doğa Kampı çok yakında kapılarını Gençler’e açıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol sonucunda Isparta’nın İncisi Davraz yaz aylarında da hizmet verecek. 

Kış Turizminin önemli mekânlarından olan Davraz Kayak Merkezi kışın olduğu gibi, yaz aylarında da Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerine ev sahipliği yapacak.  Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesinde faaliyet gösterecek Isparta Davraz  Zirve Doğa Kampı bu yıl için 900 genci ağırlayarak kamp dönemine başlayacak. 6 dönem halinde yapılacak olan kamp, 6’şar günlük periyotlar halinde hizmet verecek. Gençler için birçok imkânın seferber edildiği Davraz Zirve  Doğa Kampı 08 Ağustos’ta başlayacak.

İlk kamp döneminin  08 Ağustos 2014 tarihinde başlayacağı Isparta Davraz Zirve Doğa Kampında hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. 18 Eylül 2014 tarihine kadar sürecek bu güzel organizasyonda gençler zamanlarını dolu dolu geçirecek gibi görünüyor.  Süleyman Demirel Üniversitesi sosyal  tesislerinin kullanılacağı kamp’ta gençleri birbirinden güzel etkinlikler bekliyor. Tarihi ve turistik mekan gezilerinden deniz etkinliklerine, serbest zaman faaliyetlerinden kişisel gelişim atölyelerine kadar birçok faaliyetin yapılacağı Davraz Zirve Doğa Kampına başvurular çok yakında başlayacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile yapılan protokol neticesinde gençler SDÜ Uygulama Otelinde konaklayacak. Otel konforunda bir kamp ortamının sunulacağı 6 günlük tatilde gençler tüm imkanlardan ücretsiz bir şekilde faydalanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulanan 11. Doğa Kampı olan Isparta Davraz Zirve Doğa Kampı ile birlikte Türkiye 10 farklı noktasında Doğa Kampları bulunmakta olup gençlerin yaz aylarında ücretsiz tatil yapma imkanı bulduğu kamplar Antalya Duacı, Trabzon Düzköy, Kastamonu Yolkonak, Osmaniye Aslantaş, Van Gevaş, Bolu Aladağ, Kırşehir Kaman, Karabük Ovacık, Manisa Kırkağaç ve Samsun Nebiyan Kampı şeklinde sıralanmaktadır. Isparta Davraz Zirve Doğa Kampı bu kamplar arasında yerini alırken kamplarla ilgili detaylı bilgiyi www.genclikkampları.gov.tr adresinden alabilirsiniz.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelecek gençleri konuk edecek Isparta Davraz Zirve  Doğa Kampına.katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacak ve gençlerden her hangi bir ücret alınmayacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 16 – 22 Yaş grubuna yönelik olacak Doğa Kampında rüya gibi bir tatil sizleri bekliyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK ‘Bakanlığımızın Isparta Davraz Kayak Merkezini Ulusal Gençlik Kamp alanı olarak kabul etmesi ve yaz boyunca ülkemizin farklı illerinden gelecek gençlere ev sahipliği yapacak olmasından dolayı İl Müdürlüğümüz olarak çok mutlu olduğumuzu, bu yıl başarılı bir organizasyon yapmamız neticesinde seneye Davraz’ın yatırım programına alınması durumunda Bakanlığımıza bağlı kalıcı konaklama alanları, açık – kapalı spor tesislerini böylelikle İlimize kazandırmış olacağız. Ve böylece uzun ülkemiz gençliğine hizmet verecek tesislere kavuşmuş olacağız. 

Bu yıl gerçekleşecek olan kamp için Süleymen Demirel Üniversitesi Uygulama Otelinin İl Müdürlüğümüz ve Üniversite arasında yapılan protokolle kullanılacak olmasından dolayı başta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Sayın Hasan İBİCİOĞLU’na teşekkürlerimizi sunuyoruz’ dedi.