İşyurtları Kurumu, Isparta Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda "Topraksız Tarım" Projesi başlattı. Cezaevi’nde hükümlü kişiler, 390 M2’den oluşan 3 ayrı topraksız tarım uygulamasının yapıldığı seralarda salatalık, domates ve çilek üretiyor. 

İşyurtları Kurumu tarafından, tarımsal üretimde üniversiteler ile işbirliği yapılarak "topraksız tarım" uygulaması ile yeni bir proje uygulamaya konuldu. Isparta Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne kurulan her biri 390 metrekare olan üç ayrı topraksız tarım uygulamalarının yapıldığı seralarda salatalık, domates ve çilek üretimine başlandı

Dünyada bir çok ülke tarafından uygulanan, Avrupa'da seralardaki sebze üretimin büyük bir kısmının yapıldığı topraksız ortamda sebze yetiştiriciliğinde kaliteli sebze ve meyve üretiliyor ve enerji tasarrufu sağlanıyor. Aynı zamanda verimsiz topraklar değerlendiriliyor ve çevre kirliliği önleniyor.

İşyurtları Kurumu tarafından meslek sahibi olmayan hükümlülerin meslek sahibi olması için tarımsal konularda verilen eğitimlere "topraksız seralarda tarım" uygulaması eklenerek, bir yandan bu alanda eğitim almış kişi sayısını artırılıyor, diğer yandan ülkemizde bu tarım uygulamasının yaygınlaştırılması sağlanıyor.

Akdeniz