Isparta merkeze bağlı Deregümü köyünde yalnız yaşayan Mustafa Özbay, 27 Kasım'da kayboldu. Özbay'ın 3 çocuğu, kayıp başvurusunda bulunurken, jandarma, AFAD ve köylüler bölgede arama çalışması başlattı. 22 gündür yürütülen aramalardan şu ana kadar sonuç alınamadı.

Jandarma ekipleri, dün Mustafa Özbay'ın ağabeyi MehmetÖ, çocukları Selim Ö. ve H.Ö. ile Selim.Ö.'nün oğlu ile Hüseyin Ö.'nün nişanlısını gözaltına aldı.

 Gözaltında bulunan 6 kişi mahkemeye sevk edildi. 6 Şüphelinin şuanda ifadeleri alınıyor. Müge Anlı'nın programında Özbay'ın yeğenleri Selim.Ö ve Hüseyin.Ö'nün araçlarında yoğun kan izine rastlandığı, iki kardeşin o gece telefonlarını değiştirdiği, ve Selim Ö'nün kamera kayıtlarında 2 farklı benzinlikten 2 kere yarımşar saat arayla benzin aldğı belirlendi. Selim Ö.nün bugüne kadar arabasına hiç benzin almayıp şimdi alması ise akıllara yakılarak mı öldürüldü sorusunu getiriyor.

İsmini belirtmek istemeyen Hüseyin Ö.nün cezaevinden arkadaşı ise Hüseyin Ö.'nün zaten böyle bir planı olduğunu ve devamlı, sık sık 'ortada ceset yoksa cinayette yoktur' lafını kullandığını belirtti.