Isparta Ağız Diş Sağlığı Merkezi endodonti, konservatif diş tedavisi ve çocuk diş sağlığı alanlarında üç uzamanı bünyesine kazandırarak bölgesel hastane olma yolunda ilerliyor. Günde 700 hastanın poliklinik hizmeti aldığı hastanede, implant tedavisi de yakın zamanda başlıyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, (ADSM)  sağlık hizmetlerinde lider kent olan Isparta’da gücüne güç katmaya devam ediyor. Hastane bünyesine yeni kazandırılan üç uzmanla,  sağlık hizmeti sunulacak. Endodonti, konservatif diş tedavisi ve çocuk diş sağlığı alanlarında verilecek hizmetle, hastaların daha kısa sürede tedavi hizmeti almalarının yolu açılmış olacak.  

  Hastanenin kadrosunu güçlendirdiklerini belirten Isparta ADSM Yöneticisi Dt. Ahmet Uysal,  "Pedodonti (çocuk diş sağlığı) Uzmanı Duygu Öztürk hastanemizde hizmet vermeye başladı. Konservatif diş tedavi uzmanı Sevgi Erdoğan da hastanemiz kadrosuna katıldı.  Bu bölüm hastalarımıza sadece dolgu hizmeti verecek. Endodonti uzmanımız Anıl Teke de göreve başladı. Bu servislerin de açılmasıyla hastanemizde sağlık hizmeti alanımız daha da genişledi. Endodonti, tedavi ve çocuk diş sağlığında uzman hekim kadromuzla tedavi hizmeti verebiliyoruz" dedi.

Bölge Hastanesi konumunda

Hastanede 40 diş hekimi olup 4 uzman hekimle sağlık hizmeti sunduklarını kaydeden Uysal,"Zengin kadromuzla aslında bölgesel bir diş hastanesi konumundayız.  Isparta ADSM'de sadece Isparta ve ilçelerinden değil, Antalya, Burdur, Afyonkarahisar ilçelerinden hastalarımız geliyor. Gelen hastayı bekletmiyoruz. Randevusuz da gelse hizmet alıyor. Hastalara verilen randevu süresi çok uzun değil 15 günü geçmiyor. Hastalarımızdan MRHS'den randevusunu alıp gelmelerini istiyoruz. MRHS'den randevu alırlarsa hem gün içinde zamanlarını değerlendirebilirler.  Geldiğinde de beklemiyor. Artık Sağlık Bakanlığı'nın tüm hastanelerinde hekim hastayı bekliyor. Ama randevusuz gelse de geldiği gün hastalarımız sağlık hizmeti alıyor" diye konuştu. 
700 Hastaya Poliklinik hizmeti

Günlük 700 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini ileten Uysal, "Bir hekime düşen hasta sayısı bakımından istatistikî olarak Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Tabi nüfusa baktığınızda hekim başına düşen hasta sayısında öndeyiz. Performans bakımından çalışan hekim ve verilen hizmetle birlikte hasta memnuniyetimiz de ön planda " açıklamasında bulundu.    

İlave ücret alınmıyor              

Burada yapılan tüm tedavilerin SGK kapsamında olduğunu belirten Uysal, " Emeklilerden protez tedavilerinde yüzde 10 katılım payı, çalışanlardan yüzde 20'si alınıyor. Burası bir kamu hastanesi. İlave bir para alınmıyor.  Diş tedavisindeki sağlık hizmetlerinin büyük bölümü hastanemizde veriliyor" görüşünü iletti. 

Çocuklar için cesaret sertifikası

Çocukların diş hekimi korkusunu yenmek için hastanede oyun alanı bulunduğunu söyleyen Uysal, "Tabi çocukla hastalarımızda diş hekimine karşı bir korku oluyor. Onların bu korkularını yenmek için bir oyun alanı oluşturduk. Burada çocuklarımız oynuyorlar. Diş tedavisi gören çocuklarımıza cesaret sertifikası veriyoruz. Engelli hastalarımız için engelli polikliniğimiz var. Engelli otoparkımız var. Hastanemiz de engelli hastalarımız rahatlıkla hizmet alabiliyorlar. Yakın bir zamanda implant tedavisi hizmetlerini de vermeyi düşünüyoruz.  Bunun için altyapı çalışmalarımız sürüyor" dedi. SARE BAŞTÜRK