Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç mesajında şu ifadelere yer verdi; 

 "İki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in dünyamızı şereflendirmesinin yıldönümünde bir Mevlid Kandili'ne daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in kutlu doğumu alemlere rahmet, tüm insanlığa huzur ve saadet getirmiştir.

Onun doğumu ile Mekke'nin ufkunda parlayan Nübüvvet nuru ile kalplerimiz münevver olmuş, onun gelişiyle yitirilen insani duygular yeniden kazanılmıştır. O, tüm insanlık için barış elçisi, tüm canlılara karşı rahmet ve şefkat Peygamberidir. O, Allah'ın insanlık aleminde yarattığı en müstesna şahsiyettir. O, Allaha giden yolda rehberimiz, salat ve selamlarımızla manevi ikliminden soluklandığımız sevgililer sevgilisidir.

Yüce Allah (C.C) Kur'an-ı Kerimde 'Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, Mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.' buyrulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin ve Ispartalı hemşehrilerimin Mevlid Kandili'ni en içten dileklerimle tebrik eder, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim."

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz mesajında şu ifadelere yer verdi ;

“Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)’in doğumunun ve O’nun insanlığa kurtuluş müjdesi olarak getirdiği mesajlarla kalplerimizin aydınlandığı bir gecedir. Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid-i Nebi’yi idrak ettiğimiz bu gece, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve anlamak için bir fırsattır.

Efendimiz(s.a.v.)’in hayatı, sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için Mevlid Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Ispartalı hemşehrilerim başta olmak üzere bütün İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum."

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel mesajında şu ifadelere yer verdi;

 "Sevgili Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan Mevlit Kandili'ni, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz.

 Tüm İslam aleminin, Ispartalı hemşerilerimin, vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni kutlar, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.''