Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi mezuniyet töreni yapıldı.
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi salonunda düzenlenen törene Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Iısparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, öğrencilerin hayatlarının çok önemli bir dönemini mezuniyetle tamamladıklarını belirterek, üniversite hayatında öğrencilere başarılar diledi.
Birincilikle mezun olan Safiye Demir de yaptığı konuşmada, liseyi bitirip üniversite yolunda ilerleyecek olmanın sevincini yaşadıklarını anlatan belirterek, ''Dört yıl boyunca arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle ve okul personelimizle aile gibi olduk, birbirimizle kaynaştık. Şimdi aile fertleri bir birinden ayrılıyor, onun için hüzünlüyüz'' dedi.
Lisede çalışmanın ve zamanın önemini öğrendiklerini ifade eden Demir, ''Yüce Atatürk'ün gençlere verdiği görevleri öğrendik. Bu okuldan mezun olan 92 öğrencinin bir tek amacı var. Bu amaç, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bunu başaracak güçteyiz, bize inanın, bize güvenin'' diye konuştu.
Öğrencinin konuşmasını beğenen ve öğrenciye diplomasını veren Isparta Valisi Memduh Oğuz, ''Protokol görevlileri gençlere nasihat eder ya, bu öğrencilerimizin nasihate ihtiyacı yok'' dedi.
Tören, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.