İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, son yıllarda Isparta"ya dışarıdan pek çok hasta gelmekte iken dışarıya hiç hasta gitmemektedir diyerek, “İlimizde sağlık hizmeti en üst seviyede veriliyor” dedi.

Isparta sağlık açısından diğer illerimizin ilk sırasını teşkil etmektedir diyen İl Sağlık Müdürü Önal, “Aile hekimliği Şuanda Isparta"mızda yerleşmiştir. Doktor Uzman sayısı Türkiye"de pek çok ilden daha fazladır. Son yıllarda Isparta"mızda dışarıdan pek çok hasta gelmekte iken dışarıya hasta gitmemektedir. Bütün tedaviler yapılmaktadır.

 Isparta"da 200"ün üzerinde Uzman doktor, 230 Pretistiyen, 117 Aile Hekimi, 500"den fazla hemşire mevcuttur. Toplam olarak 3100 Sağlık Bakanlığına bağlı personel vardır” şeklinde konuştu.

Sadık Yağcı Ağız ve Diş Hastalıkları Merkezi açıldı

30 Diş Hekiminden oluşan 1 Trilyon"a mal olan Sadık Yağıcı Ağız ve Diş Hastalıkları Merkezi şuanda Doğumevi yanında hizmet vermeye başladı. Gece saat 12"ye kadar açık olan bu merkezimiz en son teknoloji ile donatıldı diyen Önal, “Vatandaşlar burada doktor seçiminde istediği doktoru seçecek. Başhekimliğine Vedat Erkoç getirildi.

112 komuta acil Sağlık Merkezi kurulacak

Defterdarlığın karşısında 1000m2 alanımız bulunmaktadır diyen İl Sağlık Müdürü Önal, “Buraya kısa zamanda 112 komuta acil Sağlık Merkezi kuracağız. Bu sağlık merkezinde 5"ten fazla doktor ve ambulanslar hazır bulunacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

Kene vakasında

500 şüpheli


Isparta Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, kene vakasından dolayı 2008 yılı içerisinde şuana kadar 500 vatandaşın şüphe üzerine müracaat ettiğini söyledi

2007 yılında ise 473 müracaat bulunduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Önal, “Isparta"mızda kene olayına vatandaşlarımız duyarlılığı göstermeye devam ediyor. Türkiye genelinde 40"dan fazla ölüm olayı olduğu halde Isparta"mızda kene vakasından ölüm olayı olmamıştır. Buradan da anlaşılıyor ki Isparta ilindi bu hastalığa karşı duyarlılık yüksek” diye konuştu.

Oluşum Gazetesi