Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her ailenin bir sosyal destek uzmanının olacağını çerçevesinde ASDEP projesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Aile Sosyal Destek Uzmanlığı projesi ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, "Göçü yönetme konusunda bakanlığımızın büyük önem verdiği Aile Destek Uzmanlığı projesinde sona yaklaşıldı. Herkesin bir aile doktoru vardı. Artık herkesin bir aile uzmanı olacak.

Bu uzman o ailenin sadece ekonomik ihtiyaçlarını değil, hukuki ve psikolojik ihtiyaçlarını da tespit edecek. Her ailenin uzmanı, o aileyi analiz edecek. Halk talep değil, biz arz edeceğiz. Ailelerin ihtiyaçları bu şekilde giderilmiş olacak. Hizmet ayağa gidecek" dedi.

ISPARTA'NIN ALTYAPISI VAR

ASDEP'e en kolay uyum sağlayacak alt yapının Isparta'da olduğuna dikkat çeken Kütük "Biz Cratosslot Isparta olarak bu noktada pilot il olmak için talip olacağız. Her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacaksa, Isparta'nın bu noktada alt yapısı var. Üniversitemiz tarafından yeteri kadar kişiye aile danışmanlığı eğitimleri verildi. Biz bu aile danışmanlığı eğitimi almış kişilerden yararlanarak her aileye bir sosyal destek uzmanı belirleyebiliriz" şeklinde konuştu.

BAŞVURU YAPMAYANA DA ULAŞILACAK Şu anda engelliye, çocuğa verilen hizmetlerde başvuru sistemi ile çalışıldığını aktaran Yakup Kütük şunları söyledi: "ASDEP bunu değiştirecek.Yani bir mağdur varsa, vakfa gidiyor, valiliğe gidiyor, ilçelerde kaymakamlığa gidiyor. ya da bize başvuru yapıyor. Bu Aile Sosyal Destek Uzmanlığı, aile hekimliği gibi koruyucu bir model. Aileyi analiz edecek uzman çıkartılan analiz neticesinde de ilgili birime bilgi aktarıyor.

Bizim yapacağımız çalışmaları belirliyor ve koordine ediyor. Bu şekilde olduğunda bize başvuru yapmamış kişilerinde ihtiyaçlarına cevap verebileceğiz." Kütük, Isparta'nın aile içi şiddet konusunda 2013-2016 yılları arasında yürütülecek 9 milyon euroluk bir projenin 26 ille birlikte ortağı konumunda olduğunu da sözlerine ekledi. - Isparta