Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanına yönelik eleştirisine Isparta Barosu'ndan da karşıt bir görüş geldi.

Baro Başkanı Av. Unsal Çankaya, "BARO'ların gündemi bu olmamalı. BARO'Iarın gündemi meslektaşlarının sorunları olmalı. Diyanet İşleri Başkanının da İslam Diniyle ilgili açıkla yapması normal ve göre Ankara Barosu'nun yaptığı açıklama bizi şaşırttı" diye konuştu.

Isparta Barosu hem maddi Hem manevi üyelerinin yanında Baro Başkanı Unsal Çankaya, koronavirüs sürecinde meslektaşlarının sıfır gelire düştüğünü belirterek şu açıklamalarda bulundu:

MAHKEMELER 15 HAZİRANA KADAR KAPALI
"Öncelikle korona virüs tüm dünyanın başına bela. Virüs, sadece hukuk camiası değil ülkedeki tüm sektörleri etkiledi. Bu virüsten kaçınmak mümkün değil. Hukuk camiası da bu durumdan çok etkilendi. Duruşmalar 30 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Şimdi bu süreç 15 Hazirana kadar tekrar uzatıldı. Acil olan işlerin dışında nafaka, ödenmeyen kiralar, icra davalarının görülemeyecek olması hukuk camiasını zora soktu. Meslektaşlarımızı bu süreç sıfır noktasına

BİR TARAFTAN DA ŞANSLIYIZ EVDE KALMA İMKANI SUNUYOR
Daha önce diğer medya organlarıyla konuşmuştuk. Bu dönem ekonomik olarak büyük zorluk çektiğimiz dönem. Avukatlar evlerinde ve şanslılar. Duruşmaların ertelenmesi ve adliye işlerin olmaması bizlere evlerde kalma imkanı veriyor. Avukatlar şu an sağlıkçılarımız, polislerimiz ve diğer meslek grupları sahada. Büyük fedakarlıklar yapıyor.

Kahramanca görevlerini yapıyorlar.

MADDİ VE MANEVİ YANLARINDAYIZ
Isparta Barosu olarak meslektaşlarımızı takip ediyoruz. Şu an hiçbir meslektaşımızda korona virüsü yok. Sıfır kazançla geçen bir dönem. İsparta Barosu olarak özellikle genç meslektaşlarımıza yanında olma gayretinde olacağımızı defalarca söyledik.

Avukatlarımız İsparta Barosuna sıkıntılarını aktarabilirler. Bizler bu sorunlar için varız. Bu anlamda hiçbir meslektaşımız tereddüt etmesin. Maddi olabilir ve manevi olabilir. Yargı sürecinin durma noktasına gelmesi asıl vatandaşlarımız için bir mağduriyet. Biz kendi işlerimiz için adliyelerde bulunmuyoruz.

Vatandaşlarımızın hakları için adliyedeyiz. Bu sürecin uzaması vatandaşı etkiliyor. Ancak İsparta Barosu olarak vatandaşlarımız son derece anlayışlı olduğunu görüyoruz. Vatandaşımız bu sürecin sağlık süreci olduğunu biliyor. Dünyaca mücadele ediliyor bunun farkındayız. Bu süreci en az hasarla geçirmek için çalışıyoruz."