ISPARTA BAROSU DA KATILMIYOR

Yargıtay Başkanlığı'nın 02.09.2019 tarihinde Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacak olduğu adli yıl açılış törenine barolardan tepkiler yükseldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan bu törene ilk olarak İzmir Barosu’nun katılmayacağını açıklaması üzerine şuan sayıları 22’ye ulaşan Türkiye’nin en büyük barolarından da katılmama kararı açıklandı. İlgili baroların başkanlıklarından yapılan açıklamalarda ‘’ Yürütme erkinin olduğu salonda böyle bir törenin yapılmasının yargının bağımsızlığını zedeleyeceği, avukatların mesleki haklarının zedelendiği, hukukun üstünlüğüne ve adil yargılanma hakkına zarar verildiği, avukatsız bir yargı sistemi tesis edilmeye çalışıldığı…’’ gibi çeşitli gerekçelerle bu davetin reddedildiği açıklandı.

İzmir Barosu’nun ardından Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın , Balıkesir , Bursa , Denizli , Düzce , Eskişehir , Gaziantep , Hatay , İstanbul , İzmir , Kırklareli , Kocaeli , Muğla , Muş , Ordu , Şanlıurfa , Van ve Zonguldak Baroları ile beraber şuan toplamda 22 Baro adli yıl açılış törenine katılmayacağını açıkladı. Isparta Barosu’nun da adli yıl açılış törenine katılmayacağı öğrenildi.